TOBB'DA TARİHİ DEĞİŞİM BAŞLIYOR

12 Kişi Görevi Bırakıyor! TOBB'dan Gidiyorlar

15 Mart 2012 Perşembe 10:07
TOBB'DA TARİHİ DEĞİŞİM BAŞLIYOR

 10 yıldır iş dünyasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) temsil eden isimlerin yüzde 80'i kanun gereği 2013'te olmayacak.


Yönetimden de 12 kişi görevi bırakıyor.

TOBB'a bağlı 365 oda ve borsa başkanının yüzde 80'inden fazlası bu kasımda yenilenecek.

Bu TOBB'un yönetim kurulunu da vuracak.

TOBB'un 15 kişilik yönetim kurulunda 12 kişi değişmiş olacak.

TOBB'un yönetimde bulunan Ender Yorgancılar, Çetin Osman Budak ve Harun Karacan dışında bütün üyeler bulundukları göreve yasa gereği bir kez daha gelemeyecek.

2013 Mayıs ayında ise TOBB başkanlık koltuğuna oturacak yeni isim belli olacak.

KANUN ÖYLE DİYOR

TOBB'daki değişimden nasibini alacak olanlar arasında yıllardır kamuoyunun yakından tanıdığı isimler yer alıyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez değişecek olan başkanlardan sadece birkaçı.

ERTELEMEYE İZİN YOK

Oda ve borsa başkanlarının değişimi TOBB'un kanunundan kaynaklanıyor. TOBB yasasına göre üst üste iki dönem yönetim birlik başkanlığı, yönetim kurulu başkanlığı ve meclis başkanlığı yapanlar, aradan iki seçim dönemi geçmedikçe aynı görevlere seçilemiyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol