Seçim Öncesi Çin'den 1 Milyar Dolar!

Çin Merkez Bankası'nın haziran ayında Türkiye’ye 1 milyar dolar değerinde fon aktardığı ileri sürüldü.

11 Ağustos 2019 Pazar 22:27

Çin Merkez Bankası’nın, Haziran ayında Türkiye’ye 1 milyar dolar fon transferi yaptığı öne sürüldü.

Bloomberg’in haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, söz konusu nakit akışının, Türkiye ile Çin arasında 2012’de imzalanan lira-yuan ‘swap’ anlaşmasından bu yana Türkiye’nin aldığı en önemli miktar olduğunu söyledi.

Bloomberg, söz konusu nakit akışının, 23 Haziran İstanbul seçimleri sırasında, Türkiye’nin yabancı kaynak rezervlerini arttırdığına işaret etti.

Bilindiği üzere yine seçimden hemen birkaç gün önce İYİ Parti'nin "Uygur Türklerinin gördüğü zulüm araştırılsın" önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

İYİ PARTİ REDDEDİLMİŞTİ

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin tarafından hazırlanan ve 22 milletvekilinin imzasını taşıyan Doğu Türkistan araştırma önergesine AK Parti ret, Milliyetçi Hareket Partisi çekimser oy vermişti.

İYİ Parti, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şunları ifade etmişti:

Partimizin verdiği "Uygur Türklerinin gördüğü zulmü araştırma önergesi", muhalefetin onayına rağmen, Ak Parti ve Mhp'nin oylarıyla reddedilmiştir. Soydaşlarımızın uğradığı zulmü araştırmak bir rekabet konusu değil, Türk olmamızın verdiği bir tarihi sorumluluktur.

Öte yandan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında yaptığı ziyarette Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından resmi törenle karşılanmıştı.

Öte 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.08.2019 15:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol