PATRONLAR DAHA ZENGİN OLSUN DİYE KÖLELİK GELİYOR!

Cumhuriyetle birlikte yürürlüğe giren, işçilerin haftada 6 günden fazla süre çalıştırılmasını yasaklayan kanunun kaldırılmaya çalışıldığı belirtildi.

21 Haziran 2017 Çarşamba 14:19
PATRONLAR DAHA ZENGİN OLSUN DİYE KÖLELİK GELİYOR!

Türkiye adalet aramak için yollara düşerken, AKP'nin cumhuriyet ve emek düşmanı saldırıları da hız kesmeden sürüyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan, AKP'nin patronları daha da zenginleştirmek için, 1924'te yürürlüğe giren ve işçilerin haftada 6 günden fazla süre çalıştırılmasını yasaklayan kanunun kaldırıldığını belirtti. Yani bundan sonra patronlar, işçilerini hafta izni olmaksızın çalıştırabilecek.

CUMHURİYETİN GETİRDİĞİ KANUNU KALDIRDILAR
Noyan Doğan konuyla ilgili olarak, “Bundan tam 93 yıl önce, 1924 yılında, çıkartılan ve haftada bir gün tatil yapılmasını zorunlu kılan Hafta Tatili Hakkındaki kanun artık kalkıyor. Gerekçe ise, özellikle sanayi işletmelerinin her yıl hafta tatili günlerinde çalışabilmek için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı almalarının işletme sahiplerine ek yük getirmesi. Yeni düzenleme ile işyerleri açısından artık hafta sonu çalışma kolaylaşmış olacak. Ancak, yürürlükten kalkan yasa, aynı zamanda işçilerin haftada 6 günden fazla çalışmasını da yasaklıyordu” ifadelerini kullandı.

http://Yazının tamamı için tıklayın...

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol