Otobüs Biletlerine KM Başı Fiyat Geliyor!

Erdoğan’ın onayına sunulduğu öğrenilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı düzenlemesiyle birlikte şehirler arası otobüs yolculuğu için 'kilometre başı baz fiyat uygulaması' getiriliyor.

06 Mayıs 2020 Çarşamba 09:03
Otobüs Biletlerine KM Başı Fiyat Geliyor!

Koronavirüs önlemleri kapsamında yolcu taşıma kapasiteleri yarı yarıya düşen seyahat firmalarının yapacağı fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek isteyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu kapsamda geçici düzenlemeyle başlattığı tavan fiyat uygulamasını, genelgeyle daha kapsamlı hale getiriyor.

Hürriyet’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, bu doğrultuda hazırlanan ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduğu öğrenilen düzenlemeyle birlikte şehirler arası otobüs yolculuğu için baz fiyat uygulaması getiriliyor.

Bakanlık devreye girdi: Otobüs firmaları ile ilgili yeni düzenleme

Hem firmaların ekonomik açıdan zorluk yaşamaması, hem de vatandaşın fahiş fiyatlarla yaşayabileceği mağduriyetin önüne geçmek amacıyla hazırlanan düzenlemeyle en uzak iki şehir arası bir fiyat belirlenecek.

Buna göre örneğin İstanbul-Van arası 200 ile 250 TL arasında değişen bilet fiyatı yüzde 100 oranında artırılarak, kilometreye bölünecek ve bir baz fiyat elde edilecek.

TÜM İLLER İÇİN GEÇERLİ
Resmi Gazete’de yayımlanacak kilometre başı baz fiyat tüm şehirler arası seyahatler için geçerli olacak ve firmalar bu ücretin üzerine bilet satamayacak.

Uygulamanın koronavirüs önlemleri süresince geçerli olacağı, kapasite sınırlamasının ortadan kalkmasıyla birlikte uygulamanın da yürürlükten kaldırılacağı belirtiliyor.

Bakan Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada geçici düzenlemeyle karayolu yolcu taşımacılığında yüzde 50 indirimli tavan ücret tarifesi koyduklarını belirterek, “Bu süreçte kimse vatandaşlarımız üzerinden haksız kazanç elde edemez” açıklamasını yapmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.05.2020 09:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol