'OSMANLI N'APTIYSA AKP DE AYNISINI YAPIYOR'

Milli ekonomi yanlısı Selim Kotil, dolardaki artışın ülke ekonomisine getirdiği yükü Osmanlı dönemiyle karşılaştırdı ve 'AKP aynı dönemi yaşatıyor Türk milletine. Batıyoruz...' dedi. İşte o çarpıcı açıklamalar!

25 Mayıs 2018 Cuma 21:35

" İstanbul'da Dolmabahçe gibi, Yıldız gibi saraylarımız var. Bu saraylar nasıl yapıldı? O dönemin inanılmaz paralarına beş bin altına, on bin altına bunlar nasıl yapıldı? Osmanlı maliyesi çok mu güçlüydü de bunları yapıyordu? Hayır Osmanlı faizle borç alıyordu, aldığı paralarla da saraylar yapıyordu. Lale devrini biz nasıl yaşadık? Dışarıda aldığımız parayı lalelere yatırarak yaşadık. Osmanlı bütün bu borçları alaraki dışarıdan ithalat yaparak, buna karşın Mısır'dan aldığı, limandan aldığı vergileri rehin göstererek bunları yaptı. Anlayacağınız dışarıdan her geçen gün daha fazla faizle borç aldı bunun karşılığında da sahip olduğu tüm gelirleri ipotek vermeye başladı. Artık rehin verecek birşey kalmayınca da 2. Abdülhamid döneminde Muharrem Kararnamesi ile birlikte Düyunu Umumiye geldi ve Osmanlı'nın bütün gelirlerini kontrol etmeye başladı. Tam 9 bin insan burada gelirleri kontrol etmek için çalışıyordu. Osmanlı, tütünü bu kuruluşa vermedikleri için 20 bin insanını idam etti. Bütün madenlerini, yeraltı kaynaklarını yabancılara devretti. Osmanlı'nın parasını Yahudilerden Rothschild ailesi bastı. Ona bu yetkiyi kim verdi, 2. Abdulhamid verdi. Gelelim günümüze... Türk ekonomisi nasıl yönetiliyor, yönlendiriliyor? Dışarıdan gelen para ile yüksek miktarda faiz ödeyerek buna karşın en kıymetli madenlerini, kaynaklarını, limanlarını satarak, artık satacak birşeyi kalmadığı için de Varlık Fonu adı altında kalan bir iki yeri de ipotek altında bırakan bir maliye var. Şu anda ilk 10 ayda 150 milyar tl borçlanmış durumda. Bırakın şu anda Türkiye'nin borcunun faizini ödemeyi üzerine ekstra borçla para alıyor. Çok büyük bir israf ve borçlanma yüküyle karşı karşıyayız. Şu anda bu iktidar sayesinde elimizdeki on liranın dört lirasını faize ödemek durumundayız. Tıpkı anlattığım Osmanlı döneminde olduğu gibi. Özel sektörün 234 milyar dolar borcu var şu an doların bu haliyle özel sektörden geriye birşey kalmayacak. Uzun lafı kısası Osmanlı batarken ne yaptıysa bugün AKP aynen onu yapıyor. Ve böyle devam ederse sonuç da aynı olacak!"
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.05.2018 23:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
cyrus 2018-05-30 04:56:22

Merhaba, ben cyrus'um, bunu yazıyorum çünkü gerçekten minnettarım, Tanrı'nın bir adamıyla tanıştım, özel bir borç veren borç veren Donald Mark Loan Home, kimsenin olmadığını düşündüğümde 65.000 USD dolarlık bir kredi verdim. Umarım ailem gelir ve ailemi yapardım ve dolandırıcılığı tekrar yaşadım. İnternette hala kredi borçları olduğunu düşünmemiştim, ama benim için sürpriz olarak çok fazla zaman kaybetmeden kredimi aldım. Borçlarınızı ödemek veya bir ev satın almak veya bir iş kurmak için bir krediye ihtiyacınız var mı? Hayallerinizi James Harry Loan Home ile iletişime geçerek yapın, yıllık% 3'lük bir faiz oranıyla borç verin, Ödünç alabileceğiniz minimum miktar 2.000.00 ile bu kredi hakkında daha fazla bilgi için maksimum 20 Milyon $ değerindedir. Donaldmarkloanhome @ hotmail.com