MEMURUN 2012 ZAMMI NE KADAR? İŞTE YANITI

Memurlar, bu yıl için toplamda yüzde...

30 Mayıs 2012 Çarşamba 16:08
MEMURUN 2012 ZAMMI NE KADAR? İŞTE YANITI

 AA muhabirinin Maliye Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, memurlara zamlı maaşları, 15 Haziran’dan itibaren ödenecek.

Yetkililer, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 4 (4 4) olmak üzere, memur maaşlarına yaptığı zammın, 2012 yılında kümülatif yüzde 8,2 oranına karşılık geldiğini bildirdi.
Bu oranın üzerine, enflasyonu aşması durumunda enflasyon zammının da ekleneceğini belirten yetkililer, 1 Ocak-15 Mayıs tarihlerini kapsayan dönemde alınamayan zamların da topluca ödeneceğini bildirdi. Yetkililer, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun belirlediği zam oranı, enflasyon ve geç ödeme farkıyla birlikte düşünüldüğünde, 2012 yılında memura toplamda yaklaşık yüzde 11 oranında zam yapılmış olacağını kaydetti.
Memurların 2013 yılında da Ocak ayında yüzde 3, Temmuz ayında yüzde 3 zam alacağını belirten yetkililer, enflasyon hedefinin aşılması durumunda gelecek yıl yapılacak zamlara enflasyon farkının da yansıtılacağını ifade etti.
Bu arada, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, alınan kararları 3 gün içinde taraflara iletecek. Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla karar, herhangi bir mercinin onayına gerek duyulmadan doğrudan yürürlüğe girecek.
Öte yandan, hükümet ve memurun 21 gün süren toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. Hükümet 2012 için yüzde 3 3’lük zam teklifini yüzde 3,5 4’e yükseltmişti. 2013 yılı teklifi de yarım puan artırarak yüzde 3 3’e çıkarılmıştı.
Anlaşmazlık sağlanamaması nedeniyle, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşlarına yapılacak zammın 2012 yılı için yüzde 4 4, 2013 yılı için yüzde 3 3 olmasına karar vermişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol