LİMON 'ALTIN'DAN FARKSIZ..!

Antalya'da limonun fiyatı, bir ayda yüzde 20 ile 30 arasında arttı. Limon, pazarda 8-10 TL arasında değişen fiyat aralığında satılıyor.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 10:38
LİMON 'ALTIN'DAN FARKSIZ..!

 Limonun fiyatı geçen aya oranla yüzde 20 ile 30 arasında arttı. Geçen ay halde 80 TL olan yatak limonun 17 kiloluk kasası, bu ay 105 TL oldu. Pazarda tüketici 1 kg limonu geçen ay 4-6 TL arasında alıyordu, şimdi ise bu fiyat 8-10 TL arasında seyrediyor. 

PEKİ FİYAT ARTIŞININ SEBEBİ NE?

Ziraat Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, bu durumun her yıl yaşandığını belirterek, üretim planlaması olmaması ve aracı çokluğunu buna neden gösterdi.

'MEVSİMİ DEĞİL' 

Tuncer, "Her yıl bu mevsimde limon aşağı yukarı bu fiyatları görüyor. Çünkü mevsimi değil. Kilosu 50 kuruşa üreticiden alınan limon, depodan 3- 4 TL arasında satılıyor. Bu pazara gelinceye kadar birkaç aracının elinden geçiyor. Haliyle fiyatı artıyor" diye konuştu.

'FİYAT ARTIŞI GEÇİCİ' 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın konuyla ilgili üretim planlaması yapması gerektiğini aktaran Vahap Tuncer, "Bu durumdan ne üretici, ne de tüketici memnun" dedi. Tuncer, limon fiyatlarındaki artışın geçici olduğunu, yeni mahsulün çıkmasıyla eylül sonu gibi düşeceğini kaydetti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.07.2015 10:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol