KİLOSU 200 LİRADAN 50 KURUŞA İNDİ

Silifke ilçesinde örtü altında ilk çıktığında kilosu 200 liradan alıcı bulan eriğin kilosu 50 kuruşa düştü.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 16:21
KİLOSU 200 LİRADAN 50 KURUŞA İNDİ

 Keben köyünde erik üretimi yapan Durhasan Buğdaycıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır erik üretimi yaptığını belirterek, fiyatların hiç bu kadar düşmediğini söyledi.

İlk çıktığında kilosu 200 TL'den satılan eriğin şimdi talep görmediğini ifade eden Buğdaycıoğlu, “Ağaçlardan binbir zahmetle topladığımız eriği 50 kuruşa ancak satabiliyoruz” dedi.
Üretici Adem Gencer de fiyatların bu kadar düşmesinin endişe verici olduğunu, böyle devam etmesi halinde zarar edeceklerini söyledi. 
Geçmiş yıllarda açıkta ilk hasat edildiğinde kilosu 10 TL'nin üzerinde başlayan erik sezonunun 1 TL'nin altına düşmeden tamamlandığını vurgulayan Gencer, “Fiyatların bu kadar düşmesi üreticileri üzdü. Fiyatlar böyle böyle sürerse bankalardan çektiğimiz kredileri, ziraatçılardan aldığımız ilaç ve çalışan işçilerin paralarını ödeyemeyiz” diye konuştu.
Erik alımı yapan tüccar Cengiz Yalçın ise, talep düşüklüğü nedeniyle yaşanan erik fiyatlarının ilk kez bu kadar düştüğünü belirterek, önümüzdeki günlerde fiyatın yükselişe geçmesi temennisinde bulundu.
Düşük fiyattan erik almak istemediklerini vurgulayan Yalçın, “Bir tüccar olarak her zaman ürecilerimizin ürünlerinin para etmesini isteriz” dedi. 
Bu arada ilçeye bağlı belde ve köylerdeki 800 dönüm araziden bu yıl toplam 8 bin ton erik hasat edilmesinin beklendiği bildirildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol