KATARLILAR ÇEŞME'YE SERVET HARCAYACAK!

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Katar'dan gelen bir grup iş adamının Şifne bölgesinde yapımı planlanan marinanın arkasındaki bölgede 1 milyar dolarlık yatırımla turistik tesisler kurmak istediğini ifade ettiğini söyledi.

11 Şubat 2011 Cuma 11:57
KATARLILAR ÇEŞME'YE SERVET HARCAYACAK!

Tütüncüoğlu, son yıllarda Rusya ve Arap ülkelerinden yatırımcıların ilgi gösterdiği Çeşme'ye son olarak Katarlı bir grup iş adamının inceleme gezisi düzenlediğini bildirdi.
     Katarlı iş adamlarının kendileriyle de görüştüğünü, ilçedeki yatırım olanakları hakkında bilgi aldığını dile getiren Tütüncüoğlu, özellikle Şifne'de yapımı planlanan marina ve turistik tesislerin görüşüldüğünü kaydetti.
     Şifne bölgesinde içinde marina için ayrılan bölümün de bulunduğu 45 hektarlık bir arazinin bulunduğunu, Katarlı yatırımcıların marinanın arkasındaki bölümü istediğini ifade eden Tütüncüoğlu, arazinin yüzde 55'inin Çeşme Belediyesine, yüzde 40'ının Hazine'ye, kalanının da şahıslara ait olduğunu bildirdi.
     Tütüncüoğlu, şu bilgileri verdi:
     ''Katar Emirliği'nden gelen iş adamları bu arazide 1 milyar dolarlık yatırımla 5 ya da 10 bin yataklı turistik tesisler kurmak istediklerini söylediler. Bölgeden çıkan termal suyu değerlendirmek istiyorlar. Ayrıca marina da onlar için önemli bir çekim merkezi olacak.
     Çeşme Belediyesi olarak burasıyla ilgili yeni bir çevre düzenlemesi yapacağız. Şu anda denize dökülen termal su için yeni tesisler hazırlanacak. Projenin ÇED raporları da dahil olmak üzere tüm hazırlıkları tamamlandı. Sadece Ulaştırma Bakanlığı'nın onayı bekleniyor. Bakanlığın marina için ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Mart ayı içerisinde onay alırsak Şifne Marina için çalışmalara hemen başlayacağız.''
     Tütüncüoğlu, Şifne Marina ve turistik tesisler için Ulaştırma Bakanlığı'nın ayrı ihaleler yapılacağını ifade etti.
    
     -HEDEF TERMAL TURİZM-
    
     Çeşme'de 2011 yatırım planları arasında termal turizme ağırlık vereceklerini açıklayan Faik Tütüncüoğlu, Ilıca mahallesi ve Şifne'de yapılacak olan termal tesislerle sağlık turizmi konusunda önemli adımlar atacaklarını vurguladı.
     Tütüncüoğlu, her geçen yıl ilçe için ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini açıklayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Türkiye'nin turizmde önde gelen isimlerinden birisi olan ilçemiz, her yıl yapılan yatırımlarla çekiciliğini giderek artırmaktadır. Çeşme'de bulunan dört marinaya ilave olarak yakında Şifne Marina katılacak. Çeşme, gerek temiz havası gerekse pırıl pırıl denizi ile denizcilerin vazgeçilmezi olmaya aday olacak. Ayrıca dünyaca ünlü sörf merkezinin Alaçatı'da olması bize artı avantaj sağlıyor. Çeşme için yapacağımız yatırımlar için yeter ki engellemeler olmasın.''





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol