'KADIN KADININ KURDU OLMAMALI'

Şirket vizyonu, istikrarı ve sektörel kalitesi ile on yılı aşkın süredir hizmet veren Vip Sigorta Acentesi Sahibi Serap Yılman, 'Bireysel Emeklilik Sistemi ve Kadının Ekonomideki Yeri' üzerine açıklamalarda bulundu.

04 Haziran 2013 Salı 18:12
'KADIN KADININ KURDU OLMAMALI'

 Yılman, Bireysel Emeklilik Sistemi, Sosyal Güvenlik Sisteminin tamamlayıcısı ve amacı emeklilik döneminde  ek bir gelir sağlayarak refah seviyesini arttırdığını vurgulayarak, “ Sistemde en az on yıl bulunmak koşuluyla 56 yaşını tamamladıktan sonra emekli olabilirsiniz. Emekliliğe hak kazandığınızda, birikimlerinizi kısmı olarak toplu ya da emeklilik gelir planı kapsamında düzenli maaş olarak alabilirsiniz. Birikiminiz,emeklilik yatırım fonunda profesyonel fon yöneticileri tarafından yönetilir. Bir iş kadını olarak,Kadının Ekonomideki yeri beni tabi ki ilgilendirmektedir. Yılardır kadınların yaşadıkları sıkıntılar,verdikleri gayret ve mücadeleler artık görülür ve konuşulur oldu.Tarladaki kadından,bankadaki kadına kadar yürekler hıçkıra hıçkıra bağırarak yüce varlığını ortaya koydu. Dünya tarihinde bile kadının varlığını kabul ettirebilme mücadelesinin örnekleri saymakla bitmez. 1857 de New York ta yapılan bir grevde çoğu kadın 129 tekstil işçisinin ölümüyle sonuçlandı. Yıllardır bu acı dolu kara günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü diye kutluyoruz” dedi.

'KADIN KADININ KURDU OLMASIN'
Son yıllarda ülkemizde çalışan kadınların sayısı hızla artmaya başladığını belirten Yılman, “Kadınlar karşılaştıkları pek çok soruna rağmen, başarılarıyla iş dünyasında zirveyi zorluyolar. Kadının toplumsal yaşama katılmasının en önemli ve ekonomik açıdan geliştirici kıstası kadının iş yaşamına katılmasıdır. Kadının iş gücüne katılmasına engel olan unsurlardan en önemlisi ise geleneksel aile sistemi içerisinde kadına atfedilen rol ve toplumsal baskıdır. Son olarak belirtmek istediğim şudur ki; Eğitim meşalesini eline almış her kadın, eğitimden mahrum kalmış diğer hemcinslerine bir şekilde istihdam yaratmalı ve “ Kadın kadının kurdu değil kadın kadının yurdu olmalıdır” dedi.





yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.06.2013 18:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Meryem Tüter 2013-06-05 14:00:29

gıpta ederek takip ettiğim çok özel bir insansınız. keşke tüm iş kadınlarımız sizin gibi düşünse ve keşke desteklerini hiç esirgemeseler. bu kişinin kompleksiz, paylaşmayı bilen ve yürekli olduğunu gösterir. siz tanıdığım en yüreği ve bileği sağlam insansıznız. başarılar .