KABUL EDİLDİ! 30 HAZİRAN SON GÜN...

Meclis Genel Kurulu’nda yeniden yapılandırma teklifi kabul edildi. Yeniden yapılandırmadan yararlanmak isteyenler 30 Haziran 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) başvuruda bulunacak.

19 Mayıs 2017 Cuma 00:35
KABUL EDİLDİ! 30 HAZİRAN SON GÜN...

   Genel Kurul'da, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

YENİDEN YAPILANDIRMANIN KAPSAMI

Yasa kapsamında bulunan alacaklar Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve belediyelere bağlı tahsil dairelerince takip edilen alacaklar olup; 31 Mart 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenmiş vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primleri, sosyal güvenlik destek primi, ayrıca, bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi fer'i alacaklar yapılandırılacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 30 HAZİRAN

Yeniden yapılandırmadan yararlanmak isteyenler 30 Haziran 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) başvuruda bulunacak.İLK TAKSİT NE ZAMAN ÖDENECEKGümrük ve Ticaret Bakanlığına, Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksiti 31 Temmuz 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil), Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerine ödenecek.

TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK

Yasa ile taksitlerin ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi ve borçluların başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih etmesi öngörülüyor.

PEŞİN ÖDEMELERDE YÜZDE 50 ORANINDA İNDİRİM

Peşin ödemelerde, fer'i alacak yerine Yİ-ÜFE tutarı esas alınarak hesaplanacak tutar üzerinden yüzde 50 oranında indirim yapılması, taksitle yapılan ödemelerde ise taksitler ödeme süresine göre değişen katsayılar uygulanmak suretiyle artırılarak tahsil edilecek.İl özel idareleri ve spor kulüplerinin borçlarının ikişer aylık dönemler ve azami 36 taksit halinde toplam 6 yıl süreyle, belediyelerin borçlarının ise aylık dönemler halinde ve azami 144 eşit taksitte yapılandırılacak.

KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLECEK

Vergi ve prim borçlarının kredi kartıyla ödenmesine imkan sağlanıyor.Kanunun yayımlandığı tarihten önce tecil edilip tecil şartlarına uygun ödenmekte olan alacakların kalan taksit tutarları için düzenleme hükümlerinden yararlanılabilmesi, bu takdirde tecil şartlarına uygun olarak ödenen taksit tutarları için tecil hükümleri geçerli sayılacak.


 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol