'İZMİR'DE EGE-KOOP DEVREYE GİRECEK'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ata Erpolat, İzmir'de kentsel dönüşüm için adresi net olarak gösterdi.

05 Nisan 2012 Perşembe 10:46
'İZMİR'DE EGE-KOOP DEVREYE GİRECEK'

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ata Erpolat, önümüzdeki günlerde yasalaşarak hem Türkiye’nin hem de İzmir’in ana gündem maddesi haline gelecek olan kentsel dönüşüm uygulamasında EGE-KOOP’a büyük iş düşeceğini söyledi. Makamında EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı ağırlayan Erpolat, “ Yıkım sonrasında EGE-KOOP gibi kuruluşlar devreye girecek, dönüşüm bölgesinde proje üretecek.  EGE-KOOP bu alanda bir marka.” dedi.  EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, “ Dönüşüm kooperatif mantığı ile gerçekleştirilmeli. Bu hem vatandaşın karar organının dışında bırakılmasının önüne geçer hem de ortak akıl işletilmiş olur.” ifadelerini kullandı.



EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, beraberinde Genel Başkan Danışmanı Ayda Saryal Mac ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ata Erpolat’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ana gündem maddesi ise, halen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan ve bu ay sonuna kadar yasalaşması beklenen Afet Riski Taşıyan Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Kanundu. Kamuoyunda kentsel dönüşüm yasa tasarısı olarak adlandırılan metnin kabul edilmesiyle birlikte ülke genelinde  ciddi çalışmalar başlayacağını belirten İl Müdürü Ata Erpolat, Bakan Erdoğan Bayraktar’ın dönüşüm çalışmalarını İzmir’den başlatacağına ilişkin açıklamasını hatırlatarak, “ Sayın Bakanımızın bu kararı almasında gerek Müdürlüğümüzün her türlü teknik verilerin elde etmiş olması hem de İzmir kamuoyunun bu konuya olan hassasiyeti büyük rol oynadı.  Amacımız yasa çıkar çıkmaz İzmir’de en az dört ya da beş bölgede aynı anda dönüşüm çalışmalarını başlatmak yönünde. “ dedi.

ERPOLAT: EGE-KOOP GİBİ KURULUŞLAR DEVREYE GİRECEK…
EGE-KOOP’un konut üretiminde ve kentsel dönüşüm uygulamalarında marka olduğunun altını çizen Erpolat, “ Kentsel dönüşüm iki ayaklı uygulanacak. Birinci yıkım süreci ikincisi de yeni konutların yapım süreci. İşte EGE-KOOP ve benzeri kuruluşlara ikinci aşamada büyük ihtiyaç duyacağız. Bu süreçte devreye girecek EGE-KOOP ve dönüşüm uygulanacak alanda vatandaşlarla işbirliği içinde proje üretecek. Kat karşılığı bölgede dönüştürme yoluna gidecek.” diye konuştu.
ASLAN: VATANDAŞ KARAR MEKANİZMASININ İÇİNDE MUTLAKA OLMALI
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise,  11 ayrı kent parçası oluşturmuş bir kuruluş olarak kentsel dönüşümün en önemli ayağını  vatandaşın mağdur edilmemesi  olarak gördüklerini vurguladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönlendirici ve denetleyici bir rol üstlenmesi gerektiğini kaydeden Aslan, “ Devlet yönlendirsi, denetlesin ve takibini yapsın. Vatandaşla bizler muhatap olalım. Gerekirse bizler yıpranalım. Kaldı ki EGE-KOOP olarak vatandaşların karar organının içinde olmasını olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Bu da iyi bir kooperatif modelne benzer bir model ile sağlanabilir. Bu modelle hem vatandaş mağdur edilmemiş olur hem de ortak akıl işletilir. Kentsel dönüşüm uygulaması nasıl başlarsa öyle devam eder. Dolayısıyla süreç vatandaşla karşı karşıya gelinmeden sürdürülmelidir.” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol