İZMİR İLK KONAKLAMALI GEMİSİNİ AĞIRLIYOR

Mısır'da yaşanan olaylar nedeniyle İskenderiye Limanı'na yanaşamayan ve rotasını Türkiye'ye çeviren 4 bin yolcu kapasiteli MSC Splendida kruvaziyer gemisi, İzmir Limanı'na giriş yaptı.

22 Şubat 2011 Salı 17:21
İZMİR İLK KONAKLAMALI GEMİSİNİ AĞIRLIYOR

Mısır'da yaşanan olaylar nedeniyle İskenderiye Limanı'na yanaşamayan ve rotasını Türkiye'ye çeviren 4 bin yolcu kapasiteli MSC Splendida kruvaziyer gemisi, İzmir Limanı'na giriş yaptı. İzmir'e gelen en büyük gemi olma özelliği taşıyan gemi, aynı zamanda gece konaklaması yapan ilk gemi olacak.
     MSC Splendida gemisi sabah erken saatlerde 3 bin 500 yolcusu ve bin 200 kişilik mürettebatıyla İzmir Limanı'na yanaştı.
     Doğu Akdeniz turu kapsamında İskenderiye Limanı'na yanaşması gereken, ancak bu ülkede yaşanan olaylar nedeniyle İzmir Limanı'nı tercih eden gemiden inen yolcular, Efes Antik Kenti, Selçuk, Bergama ve İzmir turlarına katılmak üzere gemiden indi.
     Gemiyle ilgili AA muhabirine bilgi veren İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, geminin program dışı olarak İzmir'e geldiğini, nisan ayına kadar 5 geminin daha misafir edileceğini bildirdi. Geçen yıl 163 kruvaziyer geminin İzmir'e geldiğini, bu rakamın 2011 yılı için 256'ya yükselmesini beklediklerini söyleyen Kara, bu gemilerle 550 bin turistin İzmir'i ziyaret etmesinin öngörüldüğünü ifade etti.
     İzmir'in şu anda Kuşadası'ndan sonra ikinci büyük kruvaziyer limanı haline geldiğini ancak limanın mevcut kapasitesinin yeterli olmadığına dikkati çeken Kara, bu yıl Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca modern bir yolcu limanı için ihale yapılacağını anımsattı. Kara, yeni limanla 5 büyük geminin aynı anda demir atabileceğini ve 20 bin yolcuyu indirebileceğini belirtti.
     Yeni yolcu limanının 2012'de tamamlanmasını istediklerini dile getiren Kara, ''İzmir, Akdeniz çanağında kruvaziyerde önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor'' dedi.
     Kara, İzmir çıkışlı kruvaziyer turlarına da ilginin arttığını söyleyerek, bu yıl bir şirketin daha İzmir çıkışlı Yunanistan turları düzenleme kararı aldığını bildirdi.
    
     -İZTO'NUN ESNAFA UYARISI-
    
     Öte yandan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de ilk kez bir kruvaziyer geminin gece konaklaması yapacağını vurgulayarak, kentin önemli bir sınav vereceğini söyledi.
     Kentte turistik merkezlerdeki esnafın yabancı dil bilen personel, yabancı dilde menü bulundurması ve alışverişte döviz kabul etmesini istedi.
     Demirtaş, gelecek dönemde konaklamalı gemi sayısının artmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol