İZMİR FUARI'NIN TEMASI BELLİ OLDU: 'ÇEVRE'

80. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ''Çevre ve Çevre Teknolojileri'' temasıyla 8-18 Eylül 2011 tarihlerinde düzenlenecek.

02 Mart 2011 Çarşamba 18:09
İZMİR FUARI'NIN TEMASI BELLİ OLDU: 'ÇEVRE'

     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İEF'de bu yıl ilk kez gerçekleşecek ''partner ülke'' uygulaması kapsamında bu yıl Avusturya partner ülke olarak fuara katılacak.
     Fuara farklı bir anlayış getirme çabasında olduklarını bildiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, organizasyonun en büyük özelliğinin, ülkenin her yerinden ortalama 1,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşması olduğunu kaydetti. Kocaoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     ''Hemşehrilerimizin ve kamuoyunun dikkatini yaşanabilir bir çevreye çekmek amacıyla İEF'nin 80. yılındaki ana temasını çevre olarak belirledik. Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya için hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Bu sene ilk kez uygulamaya geçecek olan partner ülke olarak Avusturya, seçilen tema ile bire bir örtüşüyor.
     Çevre teknolojileri konusunda uluslararası alanda faaliyet gösteren büyük çaplı çok sayıda başarılı şirkete sahip bir ülke. Ayrıca ekonomik verileri açısından da dünyanın en istikrarlı ülkeleri arasında gösteriliyor. Avusturya, hem İEF'nin teması ile örtüşüyor hem de fuarın ticari yönünü vurguluyor.''
     Fuarda onur konuğu il Denizli olacak.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol