İşte Turkcell'in Yeni Sahibi

Telekomünikasyon şirketi Turkcell'in Varlık Fonu’na devri resmen onaylandı.

21 Ekim 2020 Çarşamba 15:02
İşte Turkcell'in Yeni Sahibi

Telekomünikasyon şirketi Turkcell'in Varlık Fonu’na devri resmen onaylandı. Turkcell brüt 811.6 milyon TL kâr payı dağıtacak.

Turkcell’in ana hissedarlarının uzun süredir üzerinde çalıştıkları ve Turkcell Genel Kurulu’na taşıdıkları şirketin Ana Sözleşmesi’nde değişiklik öngören maddeler, pay sahipleri tarafından kabul edildi.

Bu değişiklikler sonrasında hissedarlar arasında gerçekleşmesi öngörülen hisse devir işlemleri ile birlikte, şirketin yüzde 49 oranındaki halka açık hisseleri Borsa İstanbul ve New York Borsası’nda işlem görmeye devam ederken, Türkiye Varlık Fonu’nun yüzde 26,2 pay ile Turkcell’in en büyük hissedarı durumuna gelmesi ve LetterOne’ın da şirketteki payını yüzde 24,8’e çıkarması bekleniyor.

Öte yandan Bakan Berat Albayrak dövize bakmıyorum demişti fakat döviz cinsi iç borcun toplam iç borca oranı Eylül ayında yüzde 26’ya yükseldi.

Bloomberg’in haberine göre; Kamunun iç borcu içinde Dövizin payı 2018’in sonundan bu yana hızla artıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerinden yapılan hesaplamaya göre Eylül ayı itibariyle döviz cinsi iç borcun toplam iç borca oranı yüzde 26’ya yükseldi. 2018’in kasım ayında bu oran sadece yüzde 0,2 seviyesindeydi.

Tutar olarak bakıldığında ise 2018 sonunda 247 milyon dolar olan döviz cinsi iç borç tutarı, eylül itibariyle yaklaşık 38 milyar dolara çıktı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.11.2020 19:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol