'IMF'ye Borcu Türk Milleti Sıfırladı'

Eski LDP Genel Başkanı Cem Toker, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “IMF’ye 5 milyon euro borç verdik” açıklamasıyla ilgili yorumlarda bulundu.

12 Ağustos 2020 Çarşamba 08:01

Toker, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “IMF’ye 5 milyon euro borç verdik” açıklamasıyla ilgili yorumlarda bulundu.

Toker, “Erdoğan’ın konuşmasında ‘borcu sıfırladık’ diye bir laf geçiyor. AKP sıfırlamadı borcu, Türk milleti verdiği vergilerle sıfırladı. Dünyanın en pahalı benzinini kullanarak, dolaylı olarak en yüksek vergilerini vererek, bir araba alıyorsa iki araba Ankara’ya alarak sıfırlandı borç. Hükümetler borç ödemez, halk öder borcu” ifadelerini kullandı.

Cem Toker, "IMF'ye yazdım sordum, Türkiye'den borç istediniz mi? Resmi yanıt geldi... 2008 kriz sonrası ek kaynak arttırım kararına Türkiye'den 'moral' destek verdi diyorlar.  Kasım 2017 kaynak aktaranlar listesinde, Yunanistan bile var ama Türkiye görünmüyor." dedi.

Toker'eleştirilerini sosyal medya hesabından da sürdürdü:

İhtişam ve israf kafasıyla, döviz rezervini tüketip çıkmaza düşen ülkeler, en ucuz borç veren IMFye gidiyorlar.
IMF, “ucuza borç veririm ama ihtişam ve israfı keseceksin, kuruşuna kadar denetlerim” diyor ve ekliyor: “İster al, ister alma. Ben çağırmadım, sen geldin”..

İnsanların, kurumların birikimlerine dayatmayla enflasyonun yarısı kadar faiz veren ülkede, para elbette pul olur...
2x2=4 kadar net...
Sonra
“Dolar niye 7.50ye, Euro 9’a dayandı!!
Bu Marmara İktisat nasıl bir okulmuş böyle!!!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.08.2020 08:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol