İKİ YIL BOŞ OTURUP AYDA 14 BİN LİRA ALACAKLAR!

TMSF ve BDDK Başkan ve üyeleri için hazırlanan yasaya öyle bir madde konuldu ki.. Görevleri bitince evde oturup, 2 yıl süreyle aynı maaşı almaya devam edecekler.

13 Nisan 2012 Cuma 10:07
İKİ YIL BOŞ OTURUP AYDA 14 BİN LİRA ALACAKLAR!

 Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanları Tevfik Bilgin ile Şakir Gül’ün yeniden bu göreve atanmalarına olanak tanıyan yasa teklifine ilginç bir madde konuldu.

İki başkan, görevleri bitince de, başka bir işte çalışmama koşuluyla ve 2 yıl süreyle aynı maaşı almaya devam edecekler. TMSF ve BDDK üyelerine de 2 yıl boyunca aynı maaş ödemesi yapılacak. TBMM Plan Bütçe Komisyonundan geçen kanun teklifi uyarınca, görev sürelerini dolduran iki başkanın, bu göreve yeniden ve 5 yıllığına daha atanmaları mümkün olacak. 
TEPKİYE NEDEN OLDU ?
CHP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın, görevi sona eren TMSF ve BDDK başkan ve üyelerine, başka işte çalışmamaları halinde 2 yıl süreyle maaş ödenmesini eleştirdi ve ‘’ Çalışmayan kişiye 2 ay aynı maaş nasıl ödenir ? Kimin parasını kime veriyorsunuz?'' dedi. 
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da, kişiye özel düzenleme yapıldığını belirterek, ''Bunu etik olarak izah edemezsiniz. Bu kişiler sadece maddiyat düşünüyorlarsa, görevi de kabul etmesinler’’ diye konuştu.
Halen 14 bin lira civarında ücret alan TMSF ve BDDK Başkan ve üyelerinin ücretleri, yeni çıkarılan intibak yasası uyarınca bir miktar düşecek. TMSF ve BDDK Başkan ve üyelerine görev sonrası da iki yıl süreyle maaş ödenmesine ilişkin maddenin, bu nedenle getirildiği ve maaş kaybından doğacak zararın telafisinin amaçlandığı belirtildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol