'HERŞEYİ SATTIK, BORCUMUZ BÜYÜDÜ'

Gazeteci Yılmaz Özdil, Türkiye ekonomisinin büyüyen bir güç olduğu iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Türkiye herşeyini sattı, borcu büyüdü. Gerçek olan bu" dedi.

27 Aralık 2014 Cumartesi 23:59
'HERŞEYİ SATTIK, BORCUMUZ BÜYÜDÜ'

 İşte Özdil'in ekonomiye dair o görüşleri:

" Türkiye herşeyini sattı, borcu büyüdü. Cari açık korkunç. İthalat berbat. Bugün Türkiye'de ihracat yapabilmek için önce ithalat yapmak zorundasın. Türkiye ithalattan kurtulamaz ve Türkiye tamamen yabancıya bağımlı hale getirildi. ABD borçlu ama doların matbaası onda. Boyle olunca ben de borçlu olurum. Dünyadaki para bolluğu AKP'nin iktidarını destekledi. Bunu iyi kullanan ülkeler Brezilya gibi belli noktalara taşıdılar ekonomilerini. Ama Türkiye'de bu para bolluğu çekildiğinde herkes başına geleni anlamış olacak. 

Yazın soba borusunu kışın mayoyu hesaplayarak enflasyonu düşürüyorlar. Türkiye'de bugün utanmadan 2 milyon işsiz var diyorlar ama internete bakın iş bekleyen, iş arayan 15 milyon cv var. Bunların yarısını bir kenara bırakın 7.5 milyon yetişmiş, interneti bilen işsiz insanımız var. Türkiye'de asgari ücretle çalışıp beş kişilik aile geçindiren adama bile işsiz değil diyorlar. 

Bizim babalarımız emekli olduklarında kıdem tazminatları ile zar zor bir ev alabiliyorlardı. Bizim kuşak kıdem tazminatı ile ancak kredi borçlarını kapatabiliyor, gençler ise kıdem tazminatı bile alamayacaklar. Büyüyen Türkiye dedikleri budur.

Diyorlar ki özelleştirmeye karşısınız. Hayır biz özelleştirmeye karşı çıkmıyoruz. Devlet musluk olmaktan çıkarılmalı bu doğru. TÜPRAŞ Koç'a satılabilir bu ülkenin değeridir. Ama Telekom'u Arap'a vermemelisin. Japon'a da. Yabancılaştırmaya karşıyız biz özelleştirmeye değil."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.12.2014 00:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Tanju Solak 2014-12-29 13:31:21

sayin özdi̇l,sayin özdi̇l,o bahsetti̇ği̇ni̇z i̇nternette i̇ş arayan 15 mi̇lyon cv ni̇n sahi̇pleri̇,tamamen boşta gezen ki̇şi̇ler deği̇l,daha i̇yi̇ bi̇r i̇ş arayan,daha i̇yi̇ i̇mkanlar i̇le tarnsfer olmak i̇steyen ki̇şi̇lerde bu sayiya dahi̇l,bunu nasil görmezden gelebi̇li̇yorsunuz

Avatar
Tanju Solak 2014-12-29 13:32:38

tüpraş için ihaleye girip en yüksek fiyatı veren koç holding,telekom ihalesinede girip en yüksek fiyatı verseydi,demek ki iş kendilerine karlı gelmemiş,konu bu kadar açık ve net sayın özdil