FATURANIN YUZDE 60'I VERGİ!

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, elektrik faturalarının yüzde 60'ının vergiden oluştuğunu, yeni çıkarılan Elektrik Piyasası Yasası'nın ihtiyaca yanıt vermediğini öne sürdü

01 Nisan 2013 Pazartesi 16:27
FATURANIN YUZDE 60'I VERGİ!

 CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, TBMM'den çıkan Elektrik Piyasası Kanunu'nu eleştirdi. Susam, elektrik faturalarının yüzde 60'ının vergiden oluştuğunu, bunların kayıp kaçak bedeli, TRT payı, belediye tüketim vergisi, enerji fonu payı, dağıtım bedeli, perakende satış hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli, katma değer vergisi gibi zorunlu ödemeler olduğunu anlattı. Susam, şöyle dedi:

"Yasa komisyonda görüşülürken TRT payının kalkması, sayaç okuma bedellerinin alınmaması gibi önerilerde bulunduk. Ancak dikkate alınmadı. Bu yasa piyasa beklentilerine cevap vermek için değil dağıtım şirketlerinin önüne çıkan sorunları aşmak için çıkarıldı. Kayıp kaçak bedellerinin fondan ödenmesini istedik. Elektriğe hiç para vermeyen tüketicinin faturasını yine ödemelerini düzenli yapan vatandaş verecek. Kayıp ve kaçağın denetlenmesi konularına hiç girilmedi."

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol