FATURA BAŞI 50 LİRA EK...

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Yeni yılın ilk ayından itibaren elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 oranında gizli zam yaptıkları anlaşılmaktadır." dedi.

28 Ocak 2016 Perşembe 00:14
FATURA BAŞI 50 LİRA EK...

 Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, emeklilere ve asgari ücretlilere yapılan iyileştirmelerin, başta elektrik gibi enerji ihtiyacına ve genel giderlere yapılan zamlarla eridiğini söyledi. Göktaş, “2016 yılı ilk ayında başlayan faturalandırma sonuçları el değil cep yakıyor, ocak söndürüyor. Enerji Bakanlığı'nın denetimindeki elektrik şirketleri yeni yılın ilk ayından itibaren elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 oranında gizli zam yaptıkları anlaşılmaktadır” dedi.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, başta elektrik olmak üzere, hayatın her alanında yapılan zamlara tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Göktaş, elektrik faturalarına yansıyan bedel ve fonlara ilişkin bilgi verdi. Göktaş'ın elektriğe yapılan zamlarla ilgili açıklaması şöyle: “2016 yılının ilk günleri ülkemizde emekliler dâhil asgari ücret ile çalışan kesime ufak tefek zam getiren hükümetimiz dar gelirli tüketicinin yüzünü güldürmüştü. Emekliler seyyanen 100 lira alırken, çok cüzi bir rakam da ilave edilerek maaşlarında minicik artışlar olmuştu. Örneğin Bağ-Kur emeklisi esnaf kardeşimiz bu zamlardan sonra bin 140 lira alırken bin 280 lira aylık alır oldu. Ancak gerçek hayatta her gün her şeye zam geliyor. Enerji Bakanlığı'nın denetimindeki elektrik şirketleri yeni yılın ilk ayından itibaren elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 oranında gizli zam yaptıklarının altını çizen Göktaş, bu zamlarla normal tüketicinin evinde kullandığı elektrik faturasına 40-50 TL fazla ücret artışı yapıldığını söyledi.
CİHAN - İSTANBUL

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.01.2016 00:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol