'Erdoğan Kandırmasın Enflasyon Yüzde 43'

Johns Hopkins Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Steve Hanke, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hükümeti yıllık yüzde 20 enflasyon oranıyla sizi kandırmasın, TÜİK ölçümlemeleri güvenilir değil" dedi

15 Nisan 2019 Pazartesi 23:49

Johns Hopkins Üniversitesi’nde uygulamalı ekonomi dersleri veren Steve Hanke, Arjantin, Estonya, Ekvador ve Bulgaristan gibi gelişmekte olan ülkelerde para birimleriyle ilgili yeniden yapılanma çalışmalarında danışmanlık görevlerinde bulunmuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 10 Nisan’da açıkladığı yeni reform paketinin en çok konuşulan maddelerinden biri kamu bankalarına aktarılacak kaynaktı. 

Albayrak, reform alanlarının başında bankacılığın geldiğinin altını çizerek, tahsili gecikmiş alacakların bankacılık sektörü için bir risk oluşturmadığını ancak kamu bankalarının sermayesini güçlendirmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ihraç edeceği 28 milyar liralık Devlet İç Borçlanma Senetlerini (DİBS) kamu bankalarına verileceğini söylemişti. 

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Johns Hopkins Üniversitesi öğretim üyesi, dünyaca ünlü ekonomist Prof. Dr. Steve Hanke, 5 milyar dolarlık bir teşviğin çok düşük olduğunu söyledi ve “Türkiye’nin borç batağındaki bankalarına yardım etmek için artık çok geç” ifadesini kullandı. 

Washington merkezli düşünce kuruluşu Cato Institute'un da Sorunlu Para Birimleri Projesi'nin direktörlüğünü de yürüten Hanke, “Bir para birimi kurulu kurulmadığı sürece, yıllık enflasyonun yüzde 40, iyi hazırlanmamış, zavallı liranın ekonominin çıpası olduğu durumda hiçbir şey işe yaramayacaktır” dedi. 

Hanke, 14 Nisan’da yaptığı paylaşımda 13 Nisan 2019 tarihi itibariyle yıllık enflasyonun yüzde 43 olduğunu söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: Erdoğan hükümetinin yüzde 20’lik enflasyon oranına inanmayın. TÜİK’in ölçümleri güvenilir değil.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol