EMEKLİLER DİKKAT! ZAMAN DARALIYOR...

Emekliler için zaman daralıyor. Son bir buçuk aya girildi. Başvurusunu yapan emekliler yıllık 3 bin 407 liraya varan ödeme alacak.

08 Aralık 2017 Cuma 19:02

Ek ikramiye ödemelerinde son bir buçuk aya girildi. Kamuda 30 yılın üzerinde hizmeti olan ve ikramiyesini buna göre almış olanlar 27 Ocak 2018 tarihine kadar başvuru yaparlarsa ek ödeme alabilecekler. Peki emekli vefat etmişse ne olacak? Belirtilen süreye kadar emeklinin yakınlarının da başvuru yapması şart. Ek ödeme kararı 2017 yılın başında çıkarılan torba yasa kapsamında 7 Ocak 2015 tarihinden önce emekli aylığı bağlanan memurlara bu hakkı tanıdı ve memur emeklilerine 30 yılın üzerindeki her tam hizmet yılı için ödeme yapılması karara bağlandı. 


PEKİ NASIL HESAPLANIYOR?

Emekli ikramiyesi tutarında, emekli olunan tarihte geçerli olan katsayılar hesaba katılıyor. İkramiye farkının ne kadar olacağı, memurun ne zaman emekli olduğuna, derece ve kademesine, makam veya görev tazminatı olup olmadığına bağlı olarak değişiyor. 30 yılın üzeri hizmet ne kadar fazlaysa ve emeklilik tarihi 7 Ocak 2015'e ne kadar yakınsa ikramiye farkı da o kadar yüksek oluyor. Her tam hizmet yılı için ödenecek ikramiyenin bir yıllık tutarı 50 liranın, ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 100 liranın altında olamıyor. Yıllık ödenecek en yüksek ikramiye tutarı ise 3 bin 407 lira.

İkramiyenin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmının başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde, varsa kalan kısmının ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak faiziyle takip eden yılın aynı ayında ödenmesi kararlaştırıldı. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol