EKONOMİ O KADAR İYİ Kİ DURUM BU!

Kilis’te İşkur, okullarda istihdam etmek üzere 200 kişinin 9 aylığına asgari ücretli olarak işe alınacağını duyurdu.

17 Eylül 2017 Pazar 22:26
EKONOMİ O KADAR İYİ Kİ DURUM BU!

Sonuç vermeyen ekonomi politikaları ile büyümede hız kesmeyen işsizler ordusu, pek çok Avrupa ülkesini geride bırakacak sayıya ulaştı. Haziran döneminde 3.2 milyon kişiye ulaşan işsiz sayısı, 2.5 milyon nüfuslu AB üyesi Litvanya'yı geride bırakırken, artık 4 milyon nüfuslu Hırvatistan ve İrlanda ile yarışmaya başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarım işçilerinin de devreye girdiği mayıs haziran temmuz aylarında Türkiye genelindeki 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 124 bin kişi artarak 3 milyon 251 bin kişi oldu. İşsizlik oranı yılın en hareketli döneminde değişim göstermeyerek yüzde 10.2 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı da değişim göstermeyerek yüzde 12.2 olarak açıklandı. Türkiye'nin kanayan yarası olan 15-24 yaş arası gençlerdeki işsizlik oranı ise 1.2 puanlık artış ile yüzde 2.6 oldu.

KADINLAR YÜKSELİŞTE

Haziran döneminde resmi kayıtlara göre kadın işsiz sayısı 1.3 milyon olurken, bu rakam ile kadınlardaki işsizlik oranı ise yüzde 12.4'ten yüzde 13.5'e yükseldi. Erkeklerde ise işsiz sayısı 1.8 milyonu aşarken işsizlik oranı bir önceki haziran dönemine göre 9.1'den 8.6'ya düştü. Bu dönemde istihdam edilenlerin sayısı ise 1 milyon 52 bin kişi artarak 28 milyon 703 bin kişiye ulaştı. İstihdam oranı 0.9 puanlık artış ile yüzde 48 oldu. İstihdamın sektörlere göre dağılımına bakıldığında ise en büyük yükü yine hizmetler sektörünün taşıdığı görüldü. Çalışanların yüzde 53.6'sı hizmetler sektöründe yer alırken, tarım sektöründe çalışan sayısı 180 bin, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 872 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 20.1'i tarım, yüzde 18.8'i sanayi, yüzde 7.6'sı inşaat sektörlerinde yer aldı.

5 GENÇTEN BİRİ BOŞTA

Rakamlardaki en dikkat çekici tablo ise genç işsizlerde ortaya çıktı. 15-24 yaş arası gençlerdeki işsizlik oranı yüzde 20.6'ya yükselirken, her 5 gençten 1'i işsizlik sarmalına girmiş oldu. Diğer taraftan Haziran 2017 döneminde, kayıt dışılığı anlatan ve herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0.7 puan artarak yüzde 34.7 olarak gerçekleşti.

KİLİS ASGARİ ÜCRETLİ İŞ ile ilgili görsel sonucu

yuzdeyuzhaber





Anahtar Kelimeler:
KilisAsgari ücretİŞKUR
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol