EGELİ İŞADAMLARI 'İHYA' OLDU

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda Ürdün’ün Amman ve İrbit şehirlerine 10-13 Aralık 2011 arasında düzenlenen Türkiye–Ürdün Ticaret ve Yatırım Heyeti programına katılan ESİDEF üyesi işadamları, ticari anlaşmalarla döndü.

14 Aralık 2011 Çarşamba 12:23
EGELİ İŞADAMLARI 'İHYA' OLDU
 İrbit Valisi Halid Ebu Zeyd’in misafirliğinde, İrbit Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve İrbit Sanayi Odası ile yapılan görüşmelerde, şehrin sanayisi ve ticaretiyle ilgili imkân ve fırsatlar masaya yatırıldı. 1 milyona yakın nüfusuyla Ürdün’ün ikinci büyük şehri olan İrbit’in ekonomik anlamda yükselişinin önemli aktörlerinin Türk müteşebbisleri olması noktasında teknik altyapının çok uygun olduğu gözlendi. İki ülke arasında geçmişe dayanan birlikteliğin ticarete dönüşmesinin gerektiği, hem Vali Ebu Zeyd hem sanayi odası başkanı hem organize sanayi bölgesi müdürü hem de Türk heyeti yetkililerinin ortak kanaati oldu.


İkinci gün Ürdün’ün başşehri Amman'da Yatırımı Destekleme Kurumu ve Ürdün Ticaret Odası ziyaretinden sonra 30 Türk işadamının masalarında beklediği Ürdünlü meslektaşları, ikili iş görüşmelerine büyük ilgi gösterdi. Coğrafi konum olarak stratejik öneme sahip ülkenin çok cazip bir ekonomisi olduğunu belirten ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, "Ürdün’ün birçok ülkeyle imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarıyla 1 milyar nüfusa sahip dünya marketlerine gümrüksüz ve kotasız mal satabilme imkânı var. Enflasyon, devalüasyon, döviz kuru dalgalanmaları gibi ekonomik risklerden uzak, istikrarlı bir ekonomisi bulunuyor. Piyasada kalite denince akla Türk malının gelmesi ise bize bu ülkede yapılacak çok ticaret işi olduğunu gösterdi. Bu gelip gitmeler devam ettikçe daha çok iş yapacağımıza inanıyoruz." dedi.




Organizasyona Aydın'ın Nazilli ilçesinden katılan Zümrüt Gelinlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kaplan, görüşmeler neticesinde anlaştığı firmadan ön ödemesini ve siparişlerini aldığı ürünleri bir ay içinde göndermeyi planlıyor.


İzmir'den katılan Ardan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çizmecioğlu, yanındaki numuneleri beğenen kozmetik firmasına plastik kapak satacak.


Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Yönetim Kurulu Başkanı, Gökkuşağı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yıldırım, hazır giyim tekstil üretimi yapan bir firmaya kumaş tedariği sağlayacak.


İzmir'in Tire ilçesinden katılan Reha Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Gök, gıda zincir mağazaları olan bir firmanın sahibine hellim peyniri tattırdı ve ardından ön anlaşmasını yapıp ay sonuna kadar siparişi göndermek üzere sözleme imzaladı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol