DÜNYA İŞ KADINLARI KONGRESİ İZMİR'DE YAPILSIN!

Dünya Kadın Girişimciler Birliği Başkanı Françoise Foning, gerekli koşulların sağlanması halinde bu yıl düzenleyecekleri Dünya İş Kadınları Kongresi'nin İzmir'de yapılabileceğini söyledi.

02 Mart 2011 Çarşamba 18:20
DÜNYA İŞ KADINLARI KONGRESİ İZMİR'DE YAPILSIN!

     Foning, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaretinde, aralık ayında düzenlenmesi planlanan Dünya İş Kadınları Kongresi'ne dünyanın her yerinden kadın konseyi üyelerinin geleceğini belirtti.
     Kongrenin 2012, 2013 ve 2014'te nerede yapılacağının belirlendiğini, yalnızca bu yıla ilişkin henüz karar alınmadığını anlatan Foning, şöyle konuştu:
     ''Bir hafta sürecek organizasyon İzmir'de yapılırsa dünyanın gözü İzmir'de olacak. ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton gibi önde gelen kadınları da davet edeceğiz. Koşulların sağlanması halinde Dünya İş Kadınları Kongresi İzmir'de yapılabilir. Eğer koşullar karşılanırsa hemen İzmir'le anlaşma sağlayabiliriz. Tunus, Fas, Mısır ve Fransa etkinliğin kendi ülkelerinde yapılmasını istedi.''
     Demirtaş da hangi coğrafya olursa olsun kadınların işbirliğinin dünyaya fayda sağlayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''Türkiye olarak, kadınlara çok değer veren bir toplumuz. Atatürk'ün devrimleriyle kadınlar siyasetten ticarete her alanda var. İZTO'da da 190 çalışandan yarısından fazlası kadın. Sayın Cumhurbaşkanımız ile 15 gün sonra bir seyahate çıkacağım. Bu konuyu onlara aktaracağım. Cumhurbaşkanımız ve eşinin himayesinde olabilir mi, onu öğreneceğiz. Eğer hemen cevap istenirse de Sayın Cumhurbaşkanımızla iletişime geçmeye çalışırız.''
     İZTO İş Kadınları Konseyi Kurucu Başkanı Asuman Nardalı Tokuş da organizasyonun uluslararası boyutta önemli olduğunu, İzmir'de yapılması için gerekli desteklerin verilmesi gerektiğini söyledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol