DEDİĞİ OLURSA DÜNYA PERİŞAN OLUR!

IMF Başkanı Lagarde, şok bir uyarıda bulundu. Dediği olursa...

16 Temmuz 2013 Salı 16:03
DEDİĞİ OLURSA DÜNYA PERİŞAN OLUR!

 Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı riskler konusunda uyardı.

IMF Başkanı Lagarde, ufukta yeni global risklerin görüldüğünü söyledi. IMF Başkanı, ''ABD'de mali durum, mali uçurum ve borçlanma tavanı global büyüme için bir risk" diye konuştu.

Amerika, Avrupa, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının geleneksel olmayan para politikalarının, sermaye akışları üzerinde etkileri olduğunu kaydeden Lagarde, geleneksel olmayan politikaların riskler yarattığını savundu. Lagarde, ''Geleneksel olmayan politikaların sona erdirilmesi dikkatli şekilde aşamalandırılmalı" değerlendirmesinde bulundu.

"Gelişmekte olan avrupa bölgesindeki ülkelerin yarısının hala bütçe açıkları yüzde 3'ün üzerinde, kamu borçları artıyor" diye konuşan Lagarde, bunun yanında gelişmekte olan Avrupa bölgesindeki ülkelerin çoğunun büyümeye döndüğünü ve ilerleme olduğunu ifade etti.

Doğu Avrupa için en kötünün geride kaldığını bildiren Lagarde, Doğu avrupa'da yavaş büyümenin yapısal bariyerleri yansıttığını söyledi.

İSPANYA'YA DİKKAT

Öte yandan IMF İspanya'daki kredi darlığının derinleşmesinin, bankaları kötü etkileyebileceğini söyledi. İspanya'nın ekonomik sorunlarının bankalarının kredilerini daha da azaltmasına neden olabileceğine dikkat fon, bankaların b direnmesi ve nakit temettülerini artırma ya da yeni hisse çıkarma kanalıyla sermaye oranlarını desteklemesinin gerektiğine dikkat çekti. THE LİRA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.07.2013 16:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol