CHP'Lİ BELEDİYE'DEN YÜZDE 400'LÜK ZAM!

İstanbul, Beşiktaş Belediyesi’nin 2018 yılı için emlak vergisinde aldığı ortalama yüzde 400’lük zam kararı tepki çekti.

25 Mayıs 2017 Perşembe 23:03
CHP'Lİ BELEDİYE'DEN YÜZDE 400'LÜK ZAM!

İstanbul, Beşiktaş Belediyesi’nin 2018 yılı için emlak vergisinde aldığı ortalama yüzde 400’lük zam kararı tepki çekti. Beşiktaşlılar, kararın askıya çıkmasının ardından belediyenin aldığı fahiş zam kararına itiraza hazırlanıyor. 

Büyükşehir belediye sınırları içindeki gayrimenkul emlak vergisi makul zamlı olarak alınıyor. Ancak, Beşiktaş Belediyesi’nin 2018 için uygulamak istediği zam oranı dudak uçuklattı.

Emlak vergisi ödemeleri her yıl mayıs ve kasım aylarında yapılıyor. 2017’nin emlak vergilerinin ödendiği bu ayda, Beşiktaş Belediyesi 2018 yılı için çok tartışılacak bir karar aldı.

Beşiktaş Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Murat Hazinedar, muhtarların da yer aldığı komisyonu toplayarak 2018 yılı için emlak vergisi zamlarını belirledi. Komisyon, emlak vergisinde 2018 yılı için ortalama yüzde 400’lük zam kararı aldı.

Odatv’nin edindiği bilgilere, komisyona zam teklifi CHP’li Başkan Murat Hazinedar’dan geldi. Muhtarlar, zammı yüksek bulup itiraz ederken “Vatandaşlar bu paraları ödeyemez” uyarısı geldi.

Kulislerde ise belediyenin kasasında yeterli para olmadığı konuşuluyor. Yine kulislerde konuşulan bilgilere göre; vergiyi ödeyemeyenler için haciz yoluna başvurulup bu hacizler sayesinde bankadan kredi alınacağı ifade ediliyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol