ÇALIŞANA MÜJDE AMA SEÇİMDEN SONRA!

Hükümet 12 Haziran seçimleri sonrası projelerinin arasına çalışanları da ekledi

23 Mayıs 2011 Pazartesi 11:43
ÇALIŞANA MÜJDE AMA SEÇİMDEN SONRA!

 Hükümet 12 Haziran seçimleri sonrası projelerinin arasına çalışanları da ekledi. Hükümetin çantasında 500 bin kişiye KEY ödemesi, sözleşmeliye kadro ve memuralara toplu sözleşme hakkı yolda.

Söz konusu müjdeler, 2012 yılı zamlarının toplu görüşme yerine toplu sözleşme kurallarına göre belirlenmesi, sözleşmeli personelin kadroya alınması ve vatandaşlık numarası olmayan KEY'zedelere ödeme yapılmasından oluşuyor.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile üç konuda da çalışma başlatıldı. Çalışmalar ayrı bakanlıklar tarafından yürütülüyor. Her üç konuda da, yasal çalışma yapılması gerekiyor. Ancak, kanun hükmünde kararnamelerle, çalışmaların hayata geçirilmesi planlanıyor. Star'ın haberine göre, seçimden sonra hayata geçirilecek müjdelerle ilgili çalışmaların ayrıntıları şöyle:

Anayasa değişikliğine rağmen çerçeve yasalar çıkarılmadığı için toplu sözleşme bu yıl uygulanmayacaktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile kararnamelerle toplu sözleşmenin ağustos ayında yapılacak zam görüşmelerine yetiştirilmesi kararlaştırıldı.

ZAM DAHA YÜKSEK OLACAK

Buna göre, memur ve emeklilerin 2012 zamları toplu sözleşme ile belirlenecek. Bu değişiklik de, milyonlarca memur ve emeklisinin daha yüksek zam almasını sağlayacak. Yine Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde verdiği, yaklaşık 200 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin müjde ile ilgili komisyon oluşturuldu. Komisyon, sözleşmeli personelinin, kadroya geçirilmesi halinde Doğu ve Güney Doğu'daki hizmetlerde bir aksama olup olmayacağını araştırıyor. Bu konuda yeni bir formül geliştirilecek. Seçimlerin ardından da tüm sözleşmeliler kadroya geçirilecek. Yaklaşık üç yıldır devam eden KEY ödemeleri, 31 Mart 2001 tarihi itibariyle sona erdi. Bu süreçte, 500 bin hak sahibi vatandaşlık numarası olmadığı için para alamamıştı. Söz konusu kişilere yeni bir yasal düzenleme yapılmadan ödeme yapılması için görüş oluşturuldu. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda 200 bin kişinin vatandaşlık numarası bulundu. Çalışmalarla sayının artırılması planlanıyor. KEY'zedelere de ödemelerin seçimlerin ardından yapılması hedefleniyor.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol