BÜYÜKELÇİ RİCCİARDONE, EGİAD'DA...

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone beraberindeki heyetle, Ege Genç İşadamları Derneği’ni ziyaret etti.

03 Mayıs 2013 Cuma 11:52
BÜYÜKELÇİ RİCCİARDONE, EGİAD'DA...

 EGİAD Başkanı Seda Kaya ve EGİAD Yönetim Kuruluyla biraraya gelen Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Türk ve Amerikan iş dünyası arasında sıkı ilişkilerin devamı için desteklerinin tam olduğunu ifade etti. 


EGİAD Başkanı Seda Kaya ile EGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde dernek merkezinde gerçekleşen toplantıya, ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, eşi Dr. Ricciardone, ABD Ticaret Ateşesi ManojDesai, ABD Ticaret Ateşe Yardımcısı Berrin Ertürk, ABD Konsolos Yardımcısı Alisande L. Pipkin,  ABD Büyükelçiliği İzmir Fahri Konsolosu Güliz Balsarı katıldı. 

Toplantıda konuşan Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçisi Büyükelçi Francis J. Ricciardone, iki ülke arasındaki ilişkilerin her zamanki gibi canlı ve parlak olduğunu dile getirdi. Büyükelçi Ricciardone, Amerika’nın,Ege Bölgesi’ni ve bölgenin dışarıya açılan en önemli kapısı İzmir’i önemli bir konumda gördüklerini söyleyerek, “Bu bölgenin ticaret ve sanayi hacmi, ABD ile iş ilişkileri büyük önem taşıyor. İzmir’i, Türkiye’nin en önemli modern kentlerinden biri olarak görüyoruz. Ayrıca sanayisi ve ticaretiyle de oldukça güçlü. Bu anlamda, Ege ve İzmir’in en önemli iş örgütlerinden biriylebiraraya gelerek ilişkileri daha da pekiştirmek istedik.  EGİAD üyeleri, EGİAD iş dünyası ABD ile iş ilişkileri güçlü, modern bir sivil toplum örgütü. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirici çalışmalarınızdan ötürü sizi tebrik ederiz” dedi.
EGİAD Başkanı Seda Kaya ise, ABD Büyükelçisinin derneklerine yaptığı ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, iki ülke arasında işbirliği konusundaki fikir alışverişinin ilişkileri daha da güçlendireceğine dikkat çekti.EGİAD’ın genç iş insanlarından oluşan güçlü bir sivil toplum ve iş örgütü olduğuna vurgu yapan Kaya, “Yönümüz Ege, İzmir ve dolayısıyla Türkiye’deki iş ve ticaret hacmini geliştirici organizasyonlardır. İş dünyasından oluşan 550 üye ve yaklaşık 3500 şirketin ihracat kapasitelerinin daha da artması ve ortak beklentilerinin dile getirilmesi yönünde önemli çalışmalara imza atan kurumumuz, ABD ile olan iş ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde destekleyici çalışmalarına devam edecektir” dedi. 




yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.05.2013 11:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol