BU KADAR GÖRÜŞMEYE CAN DAYANMAZ!

Pazarlamadan sorumlu Avea Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan ve Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, İzmir'de düzenledikleri basın toplantısında Türkiye GSM sektörü verileri, Avea'nın 2010 yılı sonuçları, 2011 hedefleri ve kampanyaları hakkında bilgi verdi.

11 Şubat 2011 Cuma 14:47
BU KADAR GÖRÜŞMEYE CAN DAYANMAZ!

Türk halkının yılda 132 milyar dakika telefonla konuştuğunu, bunun yüzde 82'sinin mobil konuşma olduğunu belirten Genel Müdür Yardımcısı Kaplan, kişi başına aylık 239 dakika mobil kullanım süresi olduğunu söyledi. Türkiye'nin, aylık 239 dakika konuşma süresiyle Fransa ve İrlanda'dan sonra Avrupa'nın üçüncüsü olduğunu vurguladı. Ülke genelinde yüzde 70'i faturasız olmak üzere 61,9 milyon GSM abonesi olduğunu, her 100 kişiden 85'inin cep telefonu kullandığını kaydeden Kaplan, toplam 26 milyon abonenin numara taşıma hakkından yararlandığını belirtti. Numara taşımanın GSM sektöründe önemli bir milat olduğunu ve abonelerin özgürleştiğini söyleyen Hakan Kaplan, Avea'nın numara taşımada tercih edilen operatörlerin başında geldiğini kaydetti. Kaplan, "GSM operatörlerinin gelirlerinin yüzde 83'ünü konuşma, yüzde 8'ini SMS, yüzde 3'ünü data oluşturuyor." dedi. Türkiye'de 2010 yılında toplam 11 milyon cihazın satıldığını da dile getiren Kaplan, yüzde 36'sının 3G özelliği taşıdığını vurguladı. Cihaz satışlarında geçen seneye göre adet bazında yüzde 11, ciro bazında yüzde 56 artışın olduğunu aktaran Kaplan, Türk halkının daha akıllı ve pahalı cihazları tercih etmeye başladığını anlattı. GSM şirketlerinin mobil internet kullanımı ve data gelirlerinin giderek arttığını da ifade eden Kaplan, "Avea olarak 3G abone sayımız geçen yıla göre iki kat, data gelirlerimiz 2,5 kattan fazla arttı." şeklinde konuştu. Avea olarak abone sayılarının 11,5 milyonun üzerine çıktığını, nüfusun yüzde 97'sini kapsadıklarını ve 199 ülkede 626 operatörle serbest dolaşım anlaşmasıyla yurtdışında da yaygın kapsama sağladıklarını kaydeden Hakan Kaplan, abolerinin yüzde 76'sının 34 yaş altındaki müşteriler olduğunu söyledi.
İzmir özelinde de açıklamalarda bulunan Avea Genel Müdür Yardımcısı Kaplan, "İzmir, çok önem verdiğimiz şehirlerimizden biri; yüzde 99'unu kapsıyoruz ve yatırımlarımıza daha güçlü olarak devam ediyoruz. 2011 sonuna kadar 12 yeni Avea İletişim Merkezi açmayı ve şu anda 168 olan satış noktasını 295'e çıkarmayı planlıyoruz." dedi.
Avea'nın ar-geye büyük önem verdiğini ve gelirinin yüzde 1,4'ünü araştırmaya ayırdığını belirten Kaplan, 200'den fazla mühendisin teknoloji geliştirmek için çalıştığını kaydetti. Bu konuda dünya devleri arasında olduklarının altını çizen Kaplan, son beş yılda 65 milyon liranın üzerinde ar-ge yatırımı yaptıklarının altını çizdi.
İzmir'in sanayi gücüyle Türkiye'nin lokomotifi şehirler arasında olduğunu belirten Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Taşman ise şunları kaydetti: "KOBİ'lerimizin hayatını kolaylaştıracak, sektöre ivme katacak projelerin üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bunun son örneği olarak 2010 Aralık ayında Microsoft Türkiye ile hayata geçirdiğimiz projemizi gösterebiliriz. KOBİ'lerimize profesyonel ofis deneyimini mobil olarak yaşayabilecekleri ve üstelik bunu yatırım maliyeti olmadan sağlayacakları bir platform hazırladık. Ayrıca Türk Ticaret Kanunu'nda Ocak 2011 itibariyle değişiklikler oldu. Yürürlüğe girmesinden itibaren üç ay içinde internet sitesini oluşturmayan veya bilgi toplumu hizmetlerine uygun hale getirmeyen şirket yöneticilerine ciddi yaptırımlar uygulanacak. KOBİ'lerimize verdiğimiz desteği bir adım daha öteye taşıyarak, her işletme ve KOBİ'nin internet sitesi sahibi olacağı bir kurgu tasarladık. 'TurkTicaret.Net' ile işbirliğimiz kapsamında KOBİ'lerin, yeni Türk Ticaret Kanunu'yla zorunlu kılınan web sitesi hizmetine sahip olmasını sağlıyoruz." diye konuştu. Taşman ayrıca KOBİ'lerin motivasyonuna destek amacıyla "Avea KOBİ Turnuvası" düzenlediklerini de sözlerine ekledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol