BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

Gemiden çıkan az sayıda turist günler öncesinden büyük hazırlıklar yapan İzmir esnafını memnun etmedi.

23 Şubat 2011 Çarşamba 12:59
BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

Mısır'da yaşanan hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle İskenderiye programını iptal eden dev turist gemisi MSC Splendida, 3 bin 510 yolcusu ve 1500 civarındaki personeli ile dün sabah saatlerinde İzmir Alsancak Limanı'na yanaştı. Gece İzmir'de kalan ilk kruvaziyer gemisi olan MSC Splendida'nın yolcuları gün boyunca kent merkezini ve Efes'i gezdi. Çoğu Alman, Fransız, Japon ve İtalyanlar'dan oluşan yolcular, akşam saatlerinde ise gemiden çıkmamayı tercih etti. Gemiden çıkan az sayıda turist ise günler öncesinden büyük hazırlıklar yapan İzmir esnafını memnun etmedi.
Özellikle 1. ve 2. Kordon'daki eğlence mekanları ile İzmir Alsancak Limanı içinde bulunan ve geminin yanaştığı rıhtımın yanında yer alan eğlence mekanları boş kaldı. Limandaki Bonzai Kafe'nin sahibi Mehmet Karaaslan, esnaf olarak günler öncesinden hazırlık yaptıklarını, turistlere yönelik yabancı dilde broşür bastırıp gemiden inen turistlere dağıttıklarını ancak tüm çabalara rağmen mekanların boş kaldığını dile getirdi. Dev gemiyle gelen turistlerin gemiden çıkmamayı tercih ettiğini, çıkanların da su, kola gibi ürünler alarak geri geldiğini aktaran Karaaslan, "Dev gemi malesef beklentilerimizi karşılamadı" dedi.
MSC Splendida, dünyanın beşinci, Avurupa'nın en büyük lüks yolcu gemisi. Gemide 55 bin metrekare yaşam alanı bulunuyor. 333 metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğindeki gemi, 3 bin 150 yolcu kapasitesine sahip. 12 Temmuz 2009'da Barcelona'da denize indirilen Splendida'da 109 suit oda bulunuyor. MSC Splendida'nın bu sabah İzmir'den ayrılacağı öğrenildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Esnaf 2011-02-23 13:21:16

Valla halimiz perişan. Artık yol gözlemekten başka çare kalmadı