'ASGARİ ÜCRETİ KALDIRIN...'

Euro Pacific Capital'ın CEO'su Schiff, " Asgari ücreti artırmak yerine, tamamen kaldırın. Bu salakça bir fikir." dedi.

20 Şubat 2013 Çarşamba 13:53
'ASGARİ ÜCRETİ KALDIRIN...'

 Euro Pacific Capital'ın CEO'su Schiff, asgari ücreti artırmak yerine, tamamen kaldırma önerisiyle dikkat çekti.

Amerikalı yatırımcı Peter Schiff, ABD Başkanı barack Obama'nın asgari ücreti saat başı 7.25 dolardan 9 dolara çıkarma önerisinin "saçma" ve ters etki yaratacak bir hamle olduğunu savundu.
"Başkanın birçok 'salakça' fikri var; ancak asgari ücretin en 'salağı' olmasa da, en 'salaklardan biri' olduğu kesin" ifadeleriyle tartışmalı açıklamalarda bulunan Schiff, asgari ücret artışının işçilerin ücretlerini artırmayacağını, aksine istihdam fırsatlarını baltalayacağını söyledi.
Schiff, yeteneksiz işçilerin, işgücü piyasasına girmek için bir ilk işe ihtiyaçlarının olduğunu ve Obama'nın şimdi asgari ücret artışı hamlesiyle bunu daha da zorlaştırdığını ileri sürerek, "Bu istihdam yaratmaz" dedi. 
İşsizliğin yüzde 7.9'larda seyrettiği bir ekonomide yapılması istenecek son şeyin işe alımları daha da pahalı hâle getirmek olduğunu savunan Schiff, "Daha az düzenleme ve düşük vergilerle insanları işe almanın maliyetini aşağı çekmeniz gerekiyor" yorumunda bulundu.
Ayrıca asgari ücretin tamamen kaldırılması gerektiğini söyleyen Schiff, Amerikan tarihinin çoğunda asgari ücret uygulamasının olmadığını, bu uygulamanın 1938'lerde başladığını ve kötü bir fikir olduğunu ileri sürdü. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol