" AKP O Yolları Millete Değil Zenginlere Yapıyor'

Ekonomist Uğur Gürses, yeni otoyolda İstanbul İzmir arası yük taşıyan bir kamyonun gidiş-dönüş yol ve köprü bedeli 1291.6 TL olduğunu belirterek “Devlet kentlerdeki yüksek gelirliler sahillere akabilsin diye yol yapmaz” dedi.

05 Ağustos 2019 Pazartesi 08:38

Ekonomist Uğur Gürses, İstanbul İzmir arasında yapılan yeni otoyoldaki yol ücretlerine tepki gösterdi.Yeni otoyolda İstanbul İzmir arası yük taşıyan bir kamyonun gidiş-dönüş yol ve köprü bedeli 1291.6 TL olduğunu belirten Gürses, “Devlet kentlerdeki yüksek gelirliler sahillere akabilsin diye yol yapmaz. Ekonomide dışsallık yaratsın; yeni üretime, ticarete ek basamak yaratsın diye altyapı kurar. Bunu da ucuza yapar” değerlendirmesinde bulundu.

Uğur Gürses’in sosyal medyadan yaptığı açıklamalar şöyle:

Yeni otoyolla (İstanbul-İzmir) yük taşıyan bir kamyonun gidiş-dönüş yol+köprü bedeli 1291.6 TL.Devlet kentlerdeki yüksek gelirliler sahillere akabilsin diye yol yapmaz. Ekonomide dışsallık yaratsın; yeni üretime, ticarete ek basamak yaratsın diye altyapı kurar. Bunu da ucuza yapar.İlave olarak bu geçiş ücretlerinin belli bir oranında (Osmangazi'de neredeyse bir o kadarı) geçiş taahhüdü olarak Hazine'den yapımcı ve işletmecilere ödeniyor.

Yani yolu oradan geçmeyenler de ödedikleri vergilerle yüksek bir bedel ödüyor.Bakan Turhan'ın Kasım ayındaki şu sözleri kanıt;“Diyorsunuz ki bunlar niye pahalı? Vatandaşa ücretsiz yol hizmetim var. Zorla buraya kimseyi davet etmiyorum. Burayı kullanan kendi menfaatini düşünerek zamandan, akaryakıttan sağladığı tasarruf karşılığında bu parayı veriyor”

ugur-gurses.jpg

ugur-gurses2.jpg

ugur-gurses3.jpg

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol