'2001 KRİZİNE BENZER GÜNLER YAŞIYORUZ'

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş YIlmaz Türkiye ekonomisinin 2001'deki kriz süreciyle benzerlik gösterdiğini söyledi.

14 Kasım 2017 Salı 15:53

Sözcü gazetesinden Özlem Gürses'e röportaj veren Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye ekonomisinin, 2001’deki kriz süreci ile benzerlik gösterdiğini söyledi: Her şeye tek bir ses karar veriyor. Bu nedenle koordinasyon yok ve daha önemlisi yapılan yanlışlarla ilgili kimse ‘Bunu biz nasıl düzeltiriz’ diye soramıyor. Tekeri patlak kamyon gibi gidiyoruz, üstelik fren de yok.

İşte o röportajdan ilgili bölüm;

"2001 yılında yaşadığımız sürece çok benzer günlerdeyiz"

"Şeffaf olmamak. En önemli, bir numaralı sorun budur. Karar alma mekanizmasının felce uğraması ve her şeye tek bir sesin karar vermesi. Bu nedenle koordinasyon yok ve daha önemlisi yapılan yanlışlarla ilgili kimse ‘Bunu biz nasıl düzeltiriz?' diye soramıyor. Fren kalmadı. Türk ekonomisi dışarıdan kuşatılmış gibi bir hisse kapılıyorum ben. Bu bizi çıkmaza götürür, 2001 yılında yaşadığımız sürece çok benzer günlerdeyiz."

"Sayısız bütçe dışı harcama var ve hem miktarını hem de nereye gittiğini bilmiyoruz"

"O dönemde de kamu maliyesi felçti, mali disiplin bozulmuştu, hesap kitap karmakarışıktı ve bütçenin içeriği çok fazla bilinmiyordu. Bugün de aynı koşullar oluşmuş durumda. Sayısız bütçe dışı harcama var ve hem miktarını hem de nereye gittiğini bilmiyoruz. Varlık Fonu böyle bir şey mesela… Derhal denetim ve kontrolün hakim olup Sayıştay'ın çalıştırılması gerekir."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol