YENİ OKULLAR GELİYOR!

Bakan Ergün: ‘Nobel alacak insanlar yetişecek’

27 Kasım 2013 Çarşamba 15:18
YENİ OKULLAR GELİYOR!

 Nihat Ergün, TÜBİTAK bünyesinde üstün yetenekli çocuklar için İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere üç tane yeni okul açacaklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı ile görüştüklerini ve TÜBİTAK bünyesinde üstün yetenekli çocuklar için İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere üç tane yeni okul açacaklarını söyledi.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Çalışmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları, 18. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 2013 yılı Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nın madalya töreni Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda gerçekleşti. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da katıldı. Hazırlanan sinevizyonun gösterimiyle başlayan törende ilk olarak 25. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı ve 21. Balkan Olimpiyatı altın madalya sahibi öğrencilerden Yusuf Hakan Kalaycı ve 54. Uluslararası Matematik Olimpiyatı altın madalya sahibi Mehmet Efe Akengin birer konuşma yaptı.Kendisinden önce konuşma yapan öğrencilere değinerek konuşmasına başlayan Bakan Ergün, yaşamış olduğu eski bir anısını anlattı. Kaldığı yurtta 120 kişiye hitap ettiğini ve hava soğuk olmasına rağmen heyecandan çok terlediğini anlatan Ergün, o zamandan sonra yaptığı konuşmadan sonra artık terlemediğini ifade etti. Matematik bilmenin her alanda gerekli olduğunu dile getiren Bakan Ergün, şöyle konuştu:
“Türkiye bir yükseliş dönemindedir. Türkiye’nin esas konuları bunlardır. Bu gençlerin elde ettikleri başarılardır ve ileride elde edecekleri daha büyük başarılardır. Şimdi biz ülkemizde bilimi, bilim adamlarını, teknolojiyi önemsediğimiz müddetçe sıçrama yapabiliriz. Bizim artık yavaş yavaş kaplumbağa hızıyla ilerleme gibi bir lüksümüz olamaz. Biz çok kaybettiğimiz zamanı kazanmamız için hızlı ilerlememiz gerekiyor, bunun için de zemine bilimi onunla birlikte gelişecek olan teknolojiyi koymamız gerekiyor. Gençlerimiz bizim en büyük zenginliğimiz, ne varsa onlarda var. Gelecek onlarda, onların aklında, zekasında, çalışkanlığında ve işte bugün bu ödül töreninde ödüllerini alacak olan arkadaşlarımızın bundan sonraki yapacakları çalışmalarda.”
ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR İÇİN İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE ÜÇ YENİ OKUL AÇILACAK
Salonda çok seçkin gençlerin olduğunu söyleyen Bakan Ergün, “Bunların içinden daha da seçeceğiz. Milli Eğitim Bakanımızla da konuştuk, TÜBİKAK bünyesinde üstün yetenekli çocuklar için İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere üç tane yeni okul açmayı, önce liseden başlayıp, sonra ortaokula, sonra ilkokul seviyesine inip, ilkokuldan liseye kadar bu arkadaşlarımızın özel şartlarda gerçekten bilim insanı olarak yetişecekleri, geleceğe dair hayat kaygısı taşıyamayacakları, üniversite sınavına girip nereyi kazanacağım endişesi de taşımayacakları, nereye istiyorlarsa oraya gitsinler. O şartları onlara hazırlayacağımız bir süreci de başlatmış oluyoruz. İnşallah kısa zamanda, mümkünse önümüzdeki eğitim öğretim yılında buna da başlayacağız. Geleceğimizin bilim adamlarını, çok seçkin bilim adamlarını da oralardan yetiştirecek noktaya gelmiş olacağız” diye konuştu.
Bakan Ergün, ödül alan öğrencileri tebrik ederek, gelecek için gençlerden çok umutlu olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE BU SENE ULUSLARARASI BİLİM OLİMPİYATLARINDA 22 MADALYA KAZANDI
TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak ise, ülkemizin bu sene uluslararası bilim olimpiyatlarında 2 altın madalya, 7 gümüş madalya, 12 bronz madalya ve 1 mansiyon olmak üzere toplam 22 madalya kazandığını ifade ederek, “Bu sene 22 madalya aldık ve Türkiye Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda aldığı madalya sayısını altında 43’e, gümüşte 143’e,bronzda 216’ya ve mansiyonda 44’e yükseltti” diye konuştu.
TÜBİTAK olarak öğrencilere sağladıkları bursları ve destekleri de anlatan Altunbaşak, gençlerin istedikleri alanlarda çalışmaları gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları, 18. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 2013 yılı Uluslararası Bilim Olimpiyatları ve Balkan ve Avrupa Kızlar Bilim Olimpiyatları’nda farklı alanlarda dereceye giren öğrencilere altın, gümüş ve bronz madalyaları takdim edildi.

PELİN ÜZEK

İHA





Son Güncelleme: 27.11.2013 15:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol