ÜNİVERSİTEDE PEÇE KRİZİ!..

Batman Üniversitesi’nde peçeli kıyafetle okula gelen öğrenciler, diğer öğrencileri tedirgin etti. Rektör, Kıyafet Yönetmeliği’ni hatırlatarak peçelilerin özel bir alanda yüzüne bakılmasını istedi

20 Aralık 2017 Çarşamba 11:09

Batman Üniversitesi Rektörlüğü, İslami İlimler Fakültesi kampüsündeki bazı öğrencilerin kıyafetlerinden dolayı gelen yoğun şikâyetler üzerine Dekanlığı uyararak, ‘Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

 
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş imzası ile İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı’na gönderilen yazıda; “Üniversitenin Batı Raman Kampüsü’nde günün değişik saatlerinde ve farklı mekânlarda tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimliği net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişinin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı” belirtildi. Devamında ise; bu tür giyim tarzı için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve Dekanlığa bilgi verilmesinin talep edildiği ifade edildi. Rektör Durmuş imzalı yazının sonunda ise şöyle denildi:

“Bahse konu öğrenciler, Dekanlığınıza bağlı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler olduğundan, Dekanlığınızca, ‘Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını hususunda gereğini rica ederim.”

İslamcılar isyan etti
Rektörlük’ten İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı’na gönderilen yazının bazı İslamcı yayın organlarında, “28 Şubat Batman’a Geri Döndü” başlığı ile verilmesi üzerine yazılı açıklama yapan Rektör Prof.Dr. Durmuş Aydın, şunları kaydetti:

“Üniversite öğrencilerini yanlış bilgilendirerek kışkırtmak, bataklığın içine çekmek, öğrenci eylemleri başlatmak için asılsız bilgiler ifşa ederek, Üniversitenin ve dolayısıyla ülkenin huzurunu bozmak, öğrencileri ve vatandaşları devlete ve hükümete karşı ayaklandırmak üzere bir tezgâh kurgulanmış ve FETÖ metodu ile düğmeye basılmıştır. Üniversitemiz Rektörünü suçlu göstererek, dolayısıyla Rektörü atayan İslam âleminin birliği ve dirliği için durmadan çalışan Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu atamalara gölge düşürmek için algı operasyonları yapılmış ve üniversitemiz tipik FETÖ tuzağıyla karşı karşıya kalmıştır.”

Peçelilere özel uygulama
Rektörlük; İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı tarafından 1 Aralık 2017 tarihinde Üniversite Rektörlüğü muhatap alınarak yazılan yazıda; peçeli ve gözlüklü, kadın olup olmadıkları belli olmayan ve kimlikleri net anlaşılamayan kişilerin olduğu ve bu kişilerin güvenlik açısından tedirginlik yarattığının ifade edildiğini belirtti. Rektörlük açıklamasında, şöyle denildi:

“Söz konusu yazıya cevaben de 07.12.2017 tarihli Rektörlüğümüz yazısında; böyle kişiler varsa Dekanlığın sorumluluğunda olduğu hatırlatılarak, ‘Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ kapsamında gerekli işlemlerin yapılması ifade edilmiştir.” Peçe takmanın yasaklanmadığı belirtilen açıklamada “Ayrıca peçe ile üniversiteye gelen öğrenciler var ise bayan güvenlik görevlileri tarafından özel bir alanda yüzüne bakılıp, kontrol yapılmasının uygun olacağı Dekanlığa sözlü olarak iletilmiştir. Rektörlüğümüz konu hakkında idari soruşturma başlatmıştır.”

 YÖK’ten inceleme
Öte yandan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Batman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin üniversitenin İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı’na gönderilen yazıyla ilgili, “konunun hassasiyeti ve önemi dikkate alınarak” inceleme başlattı. YÖK Başkanlığı, “inceleme” yapmak üzere, YÖK Denetleme Kurulu’nu görevlendirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.12.2017 11:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol