SKANDAL! BAKAN OĞLUNA FAKİRLİK BURSU..

Türkiye’de bugüne kadar çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve işadamı yetiştiren Türk Eğitim Derneği (TED), ilginç bir “burs” skandalı ile çalkalanıyor.

11 Temmuz 2013 Perşembe 09:47
SKANDAL! BAKAN OĞLUNA FAKİRLİK BURSU..

 Ankara’daki TED Koleji’nin dar gelirli ailelerin başarılı çocukları için verdiği bursa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 12. sınıf öğrencisi oğlu da dahil edildi. Ancak Davutoğlu bursu reddetti.

Türkiye’de bugüne kadar çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve işadamı yetiştiren Türk Eğitim Derneği (TED), ilginç bir “burs” skandalı ile çalkalanıyor. Her yıl, başarılı ve gelir durumu iyi olmayan beş öğrenciyi, “tam burslu” olarak okutma kararı alan TED yönetimi, 2013-2014 öğretim döneminde tam burslu okutulacak 5 öğrenci arasına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 12. sınıf öğrencisi oğlu M. Davutoğlu’nu da aldı. Taraf gazetesinin haberine göre; listenin açıklanması ile birlikte ise, okul karıştı.

TED’deki “burs skandalının” ilginç hikayesi şöyle: Kısa adı TED olan Türk eğitim Derneği Koleji, başarılı ve fakir öğrencileri destek sağlamak için 2003-2004 eğitim döneminden bu yana, her yıl belirli sayıda öğrencisine tam burs sağlıyor. Yani, öğrencilerin okul giderleri okul tarafından sağlanıyor. Ancak, tam burslu olarak okumak için beş şartı tutturmak gerekiyor. Bu şartlar ise, Türk vatandaşı olmak, 5-9. sınıflar arasında okumak, not ortalamasının 85-100 arasında olması, maddi desteğe ihtiyaç duyması ve başka kurumlardan burs almaması gerekiyor.

ORTALIK KARIŞTI
TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, 28 Haziran 2013 tarihinde okulun birimlerine bir yazı göndererek, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında tam burslu okutulacak öğrencilerin isimlerini açıkladı. Liste, eskiden beri burs alan bazı öğrencilerin yanı sıra, bu yıl ilk ilk kez tam burs almaya hak kazanan beş öğrencinin ismi de yer aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, bu yıl 12. sınıfta okuyan oğlu M. Davutoğlu’nun ismi de yer aldı. Bu durum okul içinde çeşitli tartışmaların başlamasına yol açarken, Davutoğlu’nun bursu reddettiği öğrenildi. Veliler ise halen ANAP’ın eski yöneticilerinden Selçuk Pehlivanlıoğlu’nun başkanlığını yaptığı TED Koleji’nin, tam burslu öğrencileri tesbit ederken subjektif hareket ettiğini öne sürdüler. Veliler, bakan çocuklarının, not ortalaması ve diğer kriterleri tuttursa da, gelir durumunun tam burslu olarak okutulmaya imkan vermediğini kaydettiler. Tam burs kazanan diğer kişilerin ise, Ö. Doğan, M. Koçak, E. Göndür, O. Yavuz’dan oluştuğu ve tüm şartları taşıdıkları kaydedildi.

TED YANIT VERMEDİ
TED Koleji Genel Müdürü Sevinç Atabay, konuyla ilgili iddialara, bir açıklama yapmadı. Okul yönetimi, Atabay’ın yurtdışında olduğunu belirterek, konuyu tam olarak Atabay’ın bildiğini kaydettiler. Öte yandan halen birçok bakan ve milletvekilinin çocukları aynı okulda eğitim görüyor. TED, Türkiye’de en pahalı özel okulların başında geliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.07.2013 10:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol