REKTÖRÜ İSTİFAYA ZORLADILAR

Gezi Parkı olaylarındaki tavrı nedeniyle Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erhan Erkut’un istifaya zorlandığı ve dün istifasını Mütevelli Heyeti’ne sunduğu iddia edildi.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 11:18
REKTÖRÜ İSTİFAYA ZORLADILAR

 Gezi olaylarına katılan öğrencilerine sahip çıktığı için istemediği halde görevinden ayrıldığı iddia edilen Erkut, istifa ile ilgili konuşmadı. 1 Temmuz’dan itibaren istifası geçerli olan Prof.Dr. Erkut’un yerine vekaleten Rektör Yardımcısı Esra Gençtürk görev yapacak. Erkut’un üniversitede verdiği İşletme derslerine öğretim üyesi olarak devam edeceği açıklandı. 

2008’de kurucu rektör olarak Özyeğin Üniversitesi’nde göreve başlayan Prof.Dr. Erhan Erkut, Bilkent Üniversitesi’nden buraya geçmişti. Gezi olaylarına tepkisi ilk olarak üniversitenin web sitesinde yaptığı bir açıklama ile gösteren Erkut, daha sonra bu yazıyı kendi kişisel sayfasına aktardı. Ancak, bu arada twitter’da da tepkilerini sürdürmeye devam etti.  Gezi’ye giden öğrencilerin sınavları için esneklik de sağlayan Erkut’un istifa edeceği uzun süredir konuşuluyordu.

Özyeğin Üniversitesi’nde görev yapan birçok akademisyenin de imzasının bulunduğu Gezi sonrasında bloğunda yayınlanan yazıda şu ifadelere yer verildi: “Aşağıda imzası bulunan Özyeğin Üniversitesi mensupları olarak, Taksim’de ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde barışçıl bir şekilde protesto haklarını kullananlara karşı uygulanan ölçüsüz ve şiddet dolu müdahaleleri kınıyor, kentine sahip çıkan bireylerin ve toplulukların katılım haklarını yok sayan, farklı düşünce ve hayat tarzlarına karşı tahammülsüz yönetim anlayışını protesto ediyoruz.
Ölçüsüz şiddeti uygulayan kolluk kuvvetleri kadar bireylerin haklarını ve özgürlüklerini korumakla görevli bütün yetkilileri olanlardan sorumlu tutuyoruz.
Olaylara gözünü kapatarak halkı bilgilendirme görevini yerine getirmeyen ana akım medyayı da bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeye ve özür dilemeye davet ediyoruz. Yöneticileri yıkımları durdurmaya, halkın birçok haklı nedenden dolayı yoğun tepki verdiği projelerden vazgeçmeye, uygulanan orantısız şiddeti sonlandırmaya çağırıyoruz.” 


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.07.2013 11:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol