ÖSYM BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİALAR!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in yayınları konusundaki iddialar yine ortalığı karıştıracak!

29 Nisan 2011 Cuma 21:19
ÖSYM BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİALAR!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, yayınlarını gizliyor mu? Prof. Demir için bugün ortaya atılan iddialar ortalığı bir kez daha karıştıracak gibi. İşte o iddialara göre Başkan Demir, profesör olmak için doktorasından etik olmamasına rağmen tam 34 yayın çıkardı ve bu yayınların bir tanesi de bir başka kişinin ders notlarından oluşuyor!

TV8 Anahaber'de yayınlanan Prof. Dr. Ali Demir dosyası, gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre YGS'deki şifre iddialarıyla zor günler yaşayan ve muhalefetin istifasını istediği Demir'in, profesörlük ünvanı şaibeli! Demir, makine mühendisi olmasına rağmen hiçbir akademik çalışmasının bulunmadığı Tekstil Ana Bilim Dalına, doçentliğini aldıktan kısa bir süre sonra profesör olarak atandı. Habere göre bu atama milletvekili yakını aracılığıyla yapılırken, oluşturulan 5 kişilik bilimsel kuruldan sadece bir kişi olumlu rapor verdi. Kuruldaki diğer üyelere göre ilgili kadroya atanması mümkün değil!

HAZIRLANAN RAPORDAKİ İLGİNÇ İFADE

Demir için hazırlanan raporda şu ifadeler yer alıyor:

"Doç. Dr. Ali Demir'in, doktorasından sonrna tekstil alanında bilgi edinme gayreti içinde bulunmadığı anlaşılmaktadır. 10 bölümlük doktorası, profesörlük için 34 yayın haline getirilmiştir. Öte yandan 24. yayın, 34.'üncü sırada aynen verilmiştir. Emekli bölüm Başkanı Mustafa Köseoğlu, tarafından verilmiş ders notları Doç. Dr. Ali Demir'in tarafından yayın haline getirilmiştir. Demir'in talip olduğu alanda, tekstil teknisyen kadar bilgisi yoktur. 

RAPORA RAĞMEN ATANDI

Bu ve benzeri dört rapora rağmen, Prof. Demir'in ataması rektörlük tarafından gerçekleştirilirken, yayınlarına da bu nedenle karartma uygulanıyor





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol