ONLAR ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARI...

İzmir Konak Güzelyalı İlköğretim Okulu 1-C Sınıfı öğrencileri, Milli Egemenlik Haftası dolayısıyla özgün bir fotoğraf sergisi açtı. Sergi büyük ilgi görürken, 1 C Sınıfı öğrencileri, “Yakın tarihimize anlamlı, gurur verici ve keyifli bir yolculuk yaptık. Üstelik bu yolculukta yanımızda Atamız vardı. Hepimiz O’nun yanında gururla poz verdik. Tüm İzmirlileri sergimize bekliyoruz” dedi.

21 Nisan 2012 Cumartesi 21:46
ONLAR ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARI...
Güzelyalı İlköğretim Okulu’nun 1-C Sınıfı minikleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hazırladıkları birbirinden güzel Atatürk fotoğraflarından oluşan “Atatürk Çocuklarıyız” temalı fotoğraf sergisiyle kutladı. Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihabir Culhaoğlu, Okul Müdürü Özcan Bakır, Sınıf Öğretmeni Mahmure Beler, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenci yakınlarının katıldığı resim sergisi açılışında coşku ve heyecan vardı. 

Açılışa katılan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Culhaoğlu 1-C Sınıfı öğrencilerini, sınıf öğretmeni ve okul idaresini kutlarken “Fotoğrafları çok beğendim. Bugüne kadar katıldığım sergilerden çok farklı, çok anlamlı bir organizasyon. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm idareyi tebrik ediyorum” dedi.
1-C sınıfı öğrencilerinin milli egemenlik ve Atatürk şiirleriyle süsledikleri sergi açılışında konuşan sınıf öğretmeni Mahmure Beler, “ Fotoğraf sergisinde öğrencilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı zamana yolculuk yaptılar. Sergimizin hazırlık sürecinde çocuklarımızın heyecanını paylaşmaktan, onlarla birlikte yakın tarihimize görsel bir yolculuk yapmaktan büyük mutluluk duydum. Öğrencilerimle gurur duyuyorum” diyerek duygularını ifade etti.
Sergi açılışında ortak açıklama yapan 1 C sınıfı minikleri ise, “Ailelerimizle, öğretmenimizle bugüne kadar Atatürk konulu birçok resim ve fotoğraf sergisine gittik, Atatürk ile ilgili filmler izledik. Ancak bugüne kadar;  bize 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi büyük bir armağan veren, ayrıca bizlere Türkiye Cumhuriyeti gibi değerli bir emanet bırakan Atatürk ile aynı fotoğraf karesinde yan yana olmamıştık. Atamızın çok önemli toplantı ve açıklamalar yaptığı birbirinden anlamlı görüntüler içinde, her birimiz bize büyük gurur veren yerlerimizi alırken; hatta onunla birlikte o anı yaşayıp, O’nun yanı başında büyük bir gururla poz verirken, öğretmenimizin fotoğrafın çekildiği güne dair bilgileri bizlerle paylaşmasıyla yolculuğumuz daha da büyük anlam kazandı. Atamızın zamanında ve O’nun yanı başında olmaktan büyük gurur duyduk. Sergimizi İzmirlilerle buluşturabilmek amacıyla önümüzdeki günlerde başka sergi salonlarında da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sergimize tüm İzmirlileri bekliyoruz” şeklinde konuştu.
İzmir Konak Güzelyalı İlköğretim Okulu 1-C Sınıfı “Atatürk Çocuklarıyız” konulu resim sergisi 20-27 Nisan 2012 tarihlerinde 09:00-17:00 saatleri arasında görülebilir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol