OKULLARDA YASAKLANDI!

Başkanlık sistemini getirecek referandumda 'evet' çıkarmak için devletin tüm olanaklarını seferber eden AKP, Atatürk'ün Nutuk kitabının dağıtılmasına yasak getirdi.

27 Mart 2017 Pazartesi 13:21
OKULLARDA YASAKLANDI!

'Cumhurbaşkanlığı sistemi' adı altında 'tek adam' rejimini getirmek amacıyla 16 Nisan'daki referandumdan 'evet' çıkarmak için devletin tüm olanaklarını seferber eden AKP hükümeti, Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde bulunan okullarda dağıtılan 'Nutuk'u "propaganda aracı" olarak tanımlandı, dağıtımı yasaklandı.

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından okullarda 'Nutuk' dağıtmak için Nilüfer Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan başvuruya yanıt verildi.

Yanıtta, "siyasi propaganda aracı" olduğu savunulan 'Nutuk' kitabının dağıtılmasının yasak olduğu belirtildi.

'DAĞITMAK YASAK'

Birgün'de yer alan habere göre daha önce 'Hayır' çalışmalarının yasaklanma nedeni olarak da gösterilen Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 109 nolu kararı, söz konusu yanıtta da hatırlatıldı. Kaymakam Mustafa Kılıç imzasıyla verilen yanıtta, şu ifadelere yer verildi:

"Siyasi partilerin herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmalarının, dağıttırmalarının veya bunları üçüncü kişiler ya da kurum ve kuruluşlar aracı kılınmak suretiyle dağıtılmasının yasak olduğuna, söz konusu eserin 16/04/2017 tarihinden sonra Müdürlüğümüzün Destek Hizmetleri Bölümüne teslimi durumunda dağıtımının ilgili birim eliyle yapılacağı hususunu bilgilerinize rica ederim."

[Haber görseli]

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol