Öğretmenler Hutbe Okuyup, Vaaz Verecek!

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü imam hatip öğretmenleri ile din kültürü dersine giren öğretmenlerin camilerde vaaz ve hutbe vermesini istedi

11 Ekim 2018 Perşembe 22:48

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Müftülüğü arasında yapılan protokol çevresinde öğretmenlerin camilerde vaaz ve hutbe vermesi istendi. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8 Ekim’de ilçelere yazı gönderildi ve bu işi yapabilecek öğretmenlerin bugün mesai bitimine kadar kendilerine iletilmesi gerektiği ifade edildi.

 
İlçe milli eğitim müdürlükleri de bu kapsamda okullardan bu öğretmenlerin kendilerine yönlendirilmesini istedi. Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği yazıda “İstanbul Müftülüğü ile yapılan protokol çerçevesinde İmam Hatip Liselerinde görev yapan meslek dersi öğretmenleri ile ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden bulundukları eğitim bölgesinde veya ilçede bulunan camilerde vaaz verip hutbe okuyabilecek öğretmenlerimizin bilgisine ihtiyaç duyulmaktadır” dendi. Yazının devamında ise “İlgi yazı doğrultusunda, Müdürlüğünüz bünyesindeki öğretmenlere gerekli duyurunun yapılması ve bilgilerinin ekteki forma işlenerek formatı değiştirilmeden 11/10/2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Din Öğretimi Şubesine gönderilmesini hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” ifadeleri kullanıldı.

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulları gönderdiği yazıda ise şunlar dendi:

“İstanbul Müftülüğü ile yapılan protokol çerçevesinde: okullarınızda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden bulundukları eğitim bölgesinde veya ilçede bulunan camilerde vaaz. verip hutbe okuyabilecek öğretmenlere duyurulması ve okul müdürleri gözetiminde öğretmenlerin bilgilerinin 11/10/2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Din Öğretimi Şubesine gönderilmesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

istanbul-da-okuldan-camiye-donemi-519448-1.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol