ÖĞRETMEN 'İREM' İSMİNİ YASAKLADI!..

İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu'nda skandal bir olay yaşandı. Bir öğretmen, "İrem" adını günah diye yasakladı.

17 Kasım 2017 Cuma 15:41

İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu'nda yaşanan skandal olay, Ekşi Sözlük üzerinden bir öğrenci velisi tarafından duyuruldu.

İddialara göre olaylar şu şekilde gerçekleşti:

"istanbul beykent adem çelik ilköğretim okulunda 4. sınıf öğretmeni

bu sene yeni geldi okula. ilk günler oğlum "anne lütfen gelirken dövmelerini kapa gözükmesin" gibi şeyler diyordu. allah allah diyordum, herhalde öğretmen kapalı diye çocuk çekindi diye düşündüm, pek önemsemedim. fakat günler geçtikçe oğlum okula gitmek istemedi, ders notları inanılmaz düştü ve psikolojik olarak rahatsızlandı.

bugün olayları tam olarak öğrendim. sıkıntı sadece benim oğlumda değilmiş. şöyle bir gözünüzün önüne getirin; bir öğretmen çocuklara eğitim vermek yerine dinle korku vermeyi tercih ediyor. örnek vereyim;

"evinizde kedi köpek varsa o eve melek girmez, namaz kabul olmaz."

"bebeklerin ismini babaanne koyar, başkası koyarsa günaha girer."

"hasta olup okula gelmezseniz beyniniz küçülür, dersleri anlamazsınız"

bunun gibi cümleleri gün içinde sürekli tekrarlayan bir öğretmen. bunlar bile korkunçken bugün duyduğum şey kafamdan kızgın sular dökülmesine sebep oldu. 
direk bir velinin sınıf grubuna attığı mesajı yazıyorum;

"ya arkadaşlar siz şimdiye kadar hiç irem isminin günah olduğunu duydunuz mu? ben yeni duyuyorum. öğretmen kızımın isminin söylenmesini yasaklamış, sahte cennet demekmiş. böyle rezaleti ilk defa yaşıyorum, kızım ağlıyor. her şeyin günah olduğunu söyleyen bir eğitimci ne verecek bu çocuklara çok merak ediyorum."

bunu okumamla dünya başıma yıkıldı. bu çocuk sır bu yüzden nasıl ötekileştirilmeye, değersizleştirilmeye çalışılabilir? ve eşitlik sağlaması gereken bir eğitimci tarafından? çok ironik değil mi? 2017 yılında bir ismin günah olduğunu söyletip yasaklatıyor. ve bunlar gibi yüzlercesi bizim çocuklarımızı korkuyla, baskıyla okutarak, beyin yıkayarak bambaşka hallere getiriyorlar.

bu durumu gerek medyaya, gerek milli eğitim bakanlığına ve savcılığa kadar taşıyacağım. yeni eğitim sistemimiz tüm öğrencilere hayırlı olsun."

İREM'İN ANNESİ KONUŞTU

İrem isimli çocuğun annesi yaşananları doğrulayarak çocuğunun Alevi kimliği nedeniyle öğretmeninin psikolojik şiddetine maruz kaldığını düşündüğünü söyledi.

"Sınıfta sadece İrem Alevi kökenli. Bu yüzden çocuğun üzerine gittiğini düşünüyorum. Öğretmen muhtemelen Alevi olduğunu biliyordu" diyen anne şöyle konuştu:

" Böyle düşünmemi tetikleyen bir olay da oldu. Öğretmen arkadaşlarının kalemlerini ellerinden alarak İrem'e veriyor ve 'bu kalemleri kesinlikle arkadaşlarına vermeyeceksin' diyor. Arkadaşları ile İrem'in arası bu nedenle kötü oldu. Çocuğum korkusundan bana anlatamamış. Sadece 'benim ismim yasakmış, İrem ismini artık kullanmayacağım' dedi. Sonra 'bu konuyu konuşmak istemiyorum' diyerek kapattı.

Sonra arkadaşının velisi arayarak 'İrem ismi okulda öğretmeni tarafından yasaklanmış haberin var mı?' dedi. Çocuklara 'İrem adını kullanmayacaksınız Zeynep diyeceksiniz. İrem ismi günah' demiş.
Ben bunları duyunca milli eğitim müdürlüğünü ve okulu aradım.O kadar saçma şeylerle karşılaştık ki 2 gündür kendime gelemedim."

Çocuğunun tavırlarında değişiklikler olduğunu söyleyen anne, "Sakin olan çocuğum hırçınlaştı. Bizimle pek fazla konuşmuyor" dedi.

Yaşananlardan sonra okul müdürü ile konuştuğunu söyleyen anne müdürün 'ben öğretmenle görüşeceğim, sizin konuşmanıza gerek yok' dediğini ancak daha sonra öğretmenle görüşmediğini öğrendiklerini de anlattı.

"Böyle zihniyetleri okulumuzda ya da çevremizde istemiyoruz" diyen anne öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Çocuğunu okula göndermeye devam edeceğini belirten anne, "Kötü öğretmenler olduğu kadar iyi öğretmenler de var. Sadece benim çocuğum olsa ben alıp giderim o okuldan. Ama diğer çocuklar da bizim çocuklarımız onlar ne olacak?" şeklinde konuştu.

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Sosyal medyada ve ekşi sözlükte gündeme gelen iddialara göre öğretmen H.P., İrem isimli öğrencisinin adından rahatsızlık duyduğu için sınıfta söylenmesini yasakladı. Konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok TBMM Gündeminde taşıdı.

Altıok, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde “İddialar çok vahim. Konunun derhal açıklığa kavuşturulması gerekiyor. İddialara göre bu öğretmen İrem isminden rahatsızlık duyduğu için sınıfta öğrencisinin adının söylenmesine yasak koyuyor. Sadece bununla da kalmıyor bu öğretmen. ‘Köpek olan eve melekler giremez, bebeklerin ismini babaanne koyar başkası koyarsa günaha girer, hasta olup okula gelmezseniz beyniniz küçülür’ gibi ifadeler kullanmış. Birçok velinin konudan rahatsızlık duyarak okul yönetimine şikayet ettiği bilgisi de geldi. Bazı çocukların annelerine bu öğretmenin korkutmaları nedeniyle ‘anne okula gelirken dövmeni kapat, gözükmesin’ dediği de belirtiliyor. Bu öğretmenin derslere girmesinden sonra birçok öğrencinin de notları düşmüş” dedi.

İŞTE O SORULAR

Altıok’un önergesinde şu soruları sordu:

“ - İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulunun 4. Sınıf öğretmeni H.P. hakkında yazılan iddialar doğru mudur? Doğruysa konuyla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış mıdır?

-Konuyla ilgili olarak veliler tarafından okul yönetimine ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ya da il milli eğitim müdürlüğüne yapılan şikayet sayısı kaçtır. Ne zamandan beri bu şikayetler devam etmektedir? Bakanlık bu konu hakkında hangi adımları atmıştır?

-H.P. isimli öğretmenin pedagojik formasyonu bulunmakta mıdır? Varsa bu formasyonu nereden almıştır? Yoksa, öğrencilerin derslerine bu şekilde nasıl girmektedir?

- Okullarda bu ve buna benzer olayların yaşanmaması için hangi denetimleri ne sıklıklarda ve ne şekillerde gerçekleştiriyorsunuz? Bu ve buna benzer olayların yaşanmaması ve çocuklarımızın korunması için ne tür önlemler alıyorsunuz?”

(Kaynak: İleri Haber , SoL, Kanal D)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol