NURCULAR 'OSMANLICA' ÖĞRETECEK!

Liselerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla okutulmaya başlanan Osmanlı Türkçesi dersleri Din Kültürü öğretmenleri ile dini cemaatlere teslim edildi. Hayrat Vakfı ders vermeye başladı.

11 Şubat 2018 Pazar 00:10

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile 2012 yılında imzaladığı protokole dayanarak Türkiye’deki tüm halk eğitim merkezlerinde “Osmanlı Türkçesi” kursları düzenleyen Hayrat Vakfı son olarak liselere de girdi. Nur Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen vakfın, Adıyaman Merkez Anadolu Lisesi ve Bucak Fen Lisesi’nde Osmanlı Türkçesi dersleri ile “değerler eğitimi” dersleri verdiği öğrenildi.

 Dini vakıflara teslim edildi
Çalışmalarını MEB ile işbirliği çerçevesinde düzenleyen ve kendini, “Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nin vekili” olarak tanımlayan Hüsrev Altınbaşak’ın kurucusu olduğu Hayrat Vakfı’nın liselerde verdiği “Osmanlı Türkçesi” derslerinin amacı “Tarihi ve kültürel zenginliklerimizin korunmasını ve bu değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasını sağlamak” ifadeleriyle açıklandı. Edebiyat öğretmenleri ve Türkçe öğretmenlerinin yanı sıra değiştirilen üniversite sınav sistemiyle göz ardı edilen Tarih öğretmenlerinin girdiği Osmanlı Türkçesi dersleri böylelikle tamamen dini vakıflara emanet edildi. Öte yandan liselerde, “Kur’an ve Tevcitli Okuma Kursları” düzenlemesine de olanak sağlandı.

“Protokol gereği…”
Cumhuriyet ve aydınlanma düşmanı Said Nursi’nin “biriktirdiği” altınlarla kurulduğu ileri sürülen Hayrat Vakfı’nın, Burdur Bucak Fen Lisesi’nde düzenlediği Osmanlı Türkçesi derslerinin düzenli olarak verilmeye devam edeceği belirtildi. Vakfın Adıyaman Fen Lisesi’nde düzenlediği “Değerler Eğitimi” seminerinin ise MEB ile imzalanan protokol gereği Türkiye’deki tüm ortaöğretim kurumlarında da gerçekleştirileceği öğrenildi.

Nurcuların vakfına ayrıcalık sağlayan bir diğer kamu kurumu ise Gençlik ve Spor Bakanlığı oldu. Bakanlığa bağlı Gençlik Merkezleri’nde Osmanlı Türkçesi kursu düzenlemesinin önü açılan vakıfla imzalanan protokol, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, önemli bir eğitim ve kültür projesini hayata geçiriyor” şeklinde tanıtıldı. Bakanlık ve vakıf arasında yapılan protokole göre, Osmanlı Türkçesi kursunu başarı ile tamamlayanlara katılım belgesi verileceği ifade edildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.02.2018 00:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Lutheran Hospital 2018-03-24 01:24:31

Merhaba, böbreğini satmak istiyor musun? Eğer evet ise, [email protected] aracılığıyla bize ulaşın, ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.