MELEK YİNE TERLİKLE GİTTİ...

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, karlı yolda servis minibüsünde kahsur kalan; montsuz ve ayağındaki terlikli fotoğrafı ile bütün Türkiye'nin dikkatini çeken 12 yaşındaki Melek Özgulan bugün okula yine terlikle gitti.

19 Aralık 2012 Çarşamba 14:32
MELEK YİNE TERLİKLE GİTTİ...

 Maddi durumları iyi olmadığı için okula terlikle giden ve bu durumdan dolayı üşüdüğünü ve utandığını söyleyen Melek'e, Türkiye'nin birçok yerinden yüzlerce kişi yardım gönderdi.

Siverek'e 22 kilometre uzaklıktaki Kayalar Köyü'nde yaşayan Mustafa-Ayten Özgulan çiftinin 6 çocuğundan 2'ncisi olan 12 yaşındaki Melek, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula geç başladı. 9 yaşında eğitimle tanışan Melek, köylerinde okul bulunmadığı için taşımalı eğitim sistemi kapsamında her gün servis minibüsü ile Siverek'te bulunan Selimpınar İlköğretim Okulu'na gitmeye başladı. Dün de kendisi gibi öğrenci arkadaşları ile birlikte Melek'i taşıyan servis minibüsü okul yolunda kara saplandı. Öğrencilerle mahsur kalan minibüs sürücüsü uğraşlarına rağmen aracı hareket ettiremeyince Kaymakamlıktan yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye giden kurtarma ekipleri iş makineleriyle yolu açtı ve ardından minibüsü halat yardımıyla çekerek hareket ettirdi. Bu sırada minibüsün dışında bekleyen üzerinde sadece önlük ve ayağında terlik bulunan Melek'in üşüyen görüntüsü fotoğraflara yansıdı. Görenlerin içini üşüten fotoğrafın gazetelerde yer almasının ardından herkes Melek'e yardım için seferber oldu.


ONLARCA KİŞİ YARDIM GÖNDERİYOR
Melek'in terlikli ve montsuz şekilde üşüyen fotoğrafını görenler yardım için harekete geçti. Türkiye'nin değişik kentlerinden yüzlerce kişi telefonla ulaştığı Melek ve ailesine yardım etme sözü verdi. Ailenin adres ve telefonuna ulaşan duyarlı vatandaşlar; başta mont, bot ve ayakkabı üzere hazırladıkları yardımı Melek'e gönderdiği bildirildi.
MELEK YİNE TERLİKLE OKULA GİTTİ
Tüm Türkiye'nin konuştuğu Melek ise bugün öğle saatlerinde yine okulunun yolunu tuttu. Evinden dün olduğu gibi bugün de montsuz ve terlikle çıkan Melek, servis minibüsüne binip arkadaşlarıyla birlikte okuluna gitti. Dün çekilen fotoğrafının herkesin dikkatini çektiğini gazetecilerden öğrenen Melek, "Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için okula geç başladım. Kardeşlerimin de benim gibi ayakkabısı yok. Bu durumdan şikayet etmiyorum ama okula terlikle gittiğimde hem üşüyorum hem de arkadaşlarımdan utanıyorum. Sürekli oturuyorum ve terliğimi gizlemeye çalışıyorum" dedi.
Kendisiyle birlikte 3 kardeşinin okula gittiğini söyleyen Melek, hedefinin öğretmen olmak istediğini de dile getirdi.


BABA, ASGARİ ÜCRETLİ İŞÇİ
Bugün tüm Türkiye'nin konuştuğu isim olan Melek'in babasının ise Siverek Devlet Hastanesi'nde asgari ücret karşılığı taşeron firmada temizlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Köyde arazileri bulunmadığından dolayı maddi durumu kötü olan baba Mustafa Özgulan'ın, Siverek'te ev tutamadığı ve her gün köyden çalıştığı hastaneye minibüsle gidip geldiği bildirildi. Melek'in annesi Ayten Özgulan gazetecilere konuşmazken, komşuları da maddi durumu kötü olan aileye kendi imkanları ölçüsünde yardımcı olduklarını ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol