KAFA BU OLUNCA! FOLKLÖR E YASAK...

İmam hatipler, Kuran Kursları teşvik edilirken halk oyunları yasaklandı... Gerekçe ise inanılmaz...

22 Ağustos 2017 Salı 12:45

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tüm halk eğitim merkezlerinde ikinci bir talimata kadar halk oyunları kurslarını yasakladı.

İl ve ilçelerde Halk Eğitim Merkezlerine yazı gönderen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, yasak gerekçesini kurslara olan katılımın azlığını gösterdi. Yazıda konunun inceleneceği, devam eden kursların bitirilmeyeceği ancak ikinci bir talimata kadar yeni bir kurs açılmayacağı kaydedildi.

Hayat Boyu Genel Müdürü Vekili Ali Rıza Altınel imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: “Genel müdürlüğümüze bağlı yaygın eğitim kurumlarımız tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi beceri ve yeteneklerini geliştirmek için kurslar düzenlenmektedir. Halk eğitim merkezlerinde düzenlenen kurslar e-yaygın Sistemi üzerinden izlenmekte, görülen aksaklıklar düzeltilmektedir. Bu kapsamda son altı ay içerisinde ‘Halk Oyunları’ alanında açılan kursların, kursiyer kayıtları ile kurs bitirme belgesi alan kursiyerler arasında büyük farkın olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle Halk Oyunları kurs programlarının yeniden incelenmesi, ihtiyaç olması halinde tekrar güncellenmesi için 01.08..2017 tarihinden itibaren ikinci bir talimata kadar Halk Oyunları kurslarının açılması durdurulmuştur. Kursiyerlerin mağdur olmamaları için aktif olan kursların devam etmesi uygun görülmüştür. Konunun tüm yaygın eğitim kurumlarına duyurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

BirGün’e kararı değerlendiren eğitim uzmanları yasaklamak yerine halk oyunlarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Eğitim uzmanlarına göre; halk oyunları bizim geleneğimiz göreneğimiz. Gençler, yetişkinler bu kuşlarda gelen ve göreneğini öğrenerek sosyalleşir. Üstelik bu kursların ciddi maliyeti yoktur. Tek masrafı hocasına verilen ücrettir. İmam hatipler, Kuran kurslar teşvik edilirken bu kurslar neden yasaklanıyor.

Kızlı erkekli halk oyunları müdürü rahatsız etmişti
Malatya Gazi Lisesi'nde Eğitim-Bir Sendikası üyesi müdür yardımcısı Nevzat Turan, facebook hesabından okul öğrencilerinin halk oyunları ekibinin fotoğrafını paylaşarak kız erkek zina yapıldığını iddia etti. Mesajında öğrenci velilerini ‘namus cinayetine’ teşvik eden müdür yardımcısı "kızlı erkekli el ele dizdize" tabirlerini kullanarak, okulunun adını duyuran, ilde derece alan halk oyunları ekibi hakkında ögrencilerini cinsel imalarla suçlamıştı.

Halk oyunlarını "halt oyunları" olarak nitelendiren müdür yardımcısı ailelere de seslenerek "İslam'da zina konusunu iyi okuyun" mesajını verdi. Velilere yönelik "Namusu için cinayet işleyen kişi buna izin verir mi?" diyen Nevzat Turan , halk oyunundaki öğrenci velilerini de namussuzlukla suçluyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.08.2017 14:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol