İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE SKANDAL!

İstanbul Üniversitesi'nde radikal İslamcı gruplar, karma eğitimin kaldırılması konusunda stant açtı.

19 Ekim 2016 Çarşamba 00:22
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE SKANDAL!

İstanbul Üniversitesi'nde toplanan radikal İslamcı gruplar, "O'halde karma eğitime son!" sloganıyla karma eğitimin kaldırılması için imza topladı. Karma eğitimin kaldırılması gerektiğini 'bilimsel çalışmalar'a dayandıran İlahiyat Fakültesi öğrencileri, "Bizler İÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak karma eğitim uygulamasına son verilip sınıfların, bayan ve erkek sınıfları olarak ayrılmasına yönelik çalışmaların yönetilmesini istiyor ve fakültemiz kulüpleri olarak buy konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz" ifadelerini kullandılar.Karma eğitimin kaldırılmasına yönelik yapılan kampanyanın, kampüste erkek ve kadın öğrenciler için ayrı imza stantları açarak sürdürüldüğü duyuruldu.

İşte radikal İslamcı grupların yayınladığı bildiri:
Bismillahirrahmanirrahim19 yy'a kadar gerek Doğu'da ve de gerek Batı'da karma eğitim modeli yok denecek kadar azdı. Günümüzde normalleştirilen karma eğitimin sonlandırılmasına yönelik ülkemizin çeşitli mecralarında olduğu gibi fakültemizde de tartışma konusu edilmiştir. Fakat bu konuda gelen talepler muhtelif sebeplerle geri çevrilmiştir. Bu sene fakültemiz öğrencileri karma eğitim problemini ciddi bir şekilde gündemine almıştır.Karma eğitimin öğrenci başarısı üzerindeki olumsuz etkileri gerek bilimsel çalışmalar gerekse de yaşanmış tecrübeler ile aşikardır. Yine ülkemizde eğitimde verimi artırmak adına birçok İlahiyat Fakültesi karma eğitim uygulamasına son vermiş ve nihayetinde gayet olumlu neticeler almıştır. Bizler kadim bir medeniyetin evlatları olarak tarihimizden aldığımız feyz ile yola çıkarak bu durumun nihayete erdirilmesini talep etmekteyiz.Bizler İÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak karma eğitim uygulamasına son verilip sınıfların, bayan ve erkek sınıfları olarak ayrılmasına yönelik çalışmaların yönetilmesini istiyor ve fakültemiz kulüpleri olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
İstanbul Üniversitesi'nde yapılan bu etkinliğe sosyal medyadan da çok sert tepki geldi. Karma eğitimin kaldırılmasına yönelik açılan standa tepki gösteren on binlerce Twitter kullanıcısı, Türkiye gündeminde birinci sırada olan "#KarmaEğitimİstemiyoruz" tag'inin altında tepki tweet'leri attılar. 





 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.10.2016 10:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
zehra 2016-10-20 10:18:44

kendileri karma eğitim vermeyen ortadoğuya yada ensara gidebilirler