İKİ YILDA İKİ DİPLOMA...

Hızla büyüyen sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu yöneticileri yetiştirmek üzere Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve ABD’nin seçkin okullarından Brandeis Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı.

31 Ocak 2012 Salı 16:53
İKİ YILDA İKİ DİPLOMA...

 Hızla büyüyen sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu yöneticileri yetiştirmek üzere Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve ABD’nin seçkin okullarından Brandeis Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı.  BAU Sosyal Bilimler ve Brandeis University Heller School arasında gerçekleştirilen işbirliği anlaşması ile sağlık sektöründe giderek daha fazla ihtiyaç duyulan personel, tüketici ve hekimler için yeni nesil liderler yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda ilk yılı Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi'nde, ikinci yılı ABD'de Brandeis Üniversitesi'nde gerçekleşecek olan iki yıllık “Sağlık Yönetimi Master Programı” dersleri başlayacak. İki yılın sonunda ise öğrenciler iki üniversiteden de diploma alacak.

 
 
PROFESYONEL SAĞLIK ELEMANI YETİŞTİRİLECEK
BAU ve Brandeis Üniversitesi'nin işbirliği anlaşması imza töreni Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşti. Törende konuşan BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın sözlerine “35 farklı ülke ile yapılan güçlü işbirliği zincirimize yeni bir halka eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye başladı. Yalçın, Brandeis University ile imzalanan bu işbirliği ile profesyonel sağlık elemanı yetiştirileceğini söyledi. “Brandeis Üniversitesi'nin seçkin akademisyenleriyle öğrencilerimizi buluşturacağız” diye konuştu.
 



“MASTER PROGRAMI BAU'NUN MARKASI OLACAK”
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burak Küntay bu anlaşmanın sadece iki üniversite arasında yapılan bir anlaşma değil, Türkiye, ABD ve Avrupa'ya sağlıkla ilgili yeni beyinler sunacak bir program olduğunu söyledi. “Sağlık Yönetimi Master Programı BAU'nun markası olacaktır” diyen Küntay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da bu programa büyük destek verdiğini belirtti.
 
 
EĞİTİMİN BİR KISMI ABD’DE
Anlaşmanın imzalanmasında büyük rol oynayan Heller Okulu Öğretim Üyesi Can Erbil de iki yıllık  bu programdan mezun olan öğrencilerin iki ayrı diplomaya sahip olacağının altını çizdi. İki yılın sonunda BAU'dan MBA, Brandeis Üniversitesi'nden ise MS diplomasının alınacağını söyleyen Erbil bunun hem Türkiye'de, hem dünyada eşine az rastlanır bir durum olduğunu söyledi.




 
Son olarak söz alan Heller Okulu Direktörü Stanley Wallack Brandeis Üniversitesi'nin önemine vurgu yaptı. Üniversitenin kurucuları arasında Einstein'in de olduğunu söyledi ve Brandeis'in sadece uzman yetiştirmekle kalmadığını, hükümete ve özel sektöre de danışmanlık yaptığını belirtti. Obama'nın sağlık politikalarının mimarı olan Prof. Wallack “Bu işbirliği Türkiye'nin sağlık alanında daha da iyiye gitmesine de vesile olacaktır” dedi.
 
İki üniversite tarafından gerçekleştirilecek olan Yüksek Lisans programında öğrenciler ilk yıl Bahçeşehir Üniversitesi'nde “Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı”na (MBA), ikinci yıl ise ABD'de Heller Okulu'nda “Uluslararası Sağlık Politikaları ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı”na (MS) devam edecekler.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol