HELAL SANA ÜSTÜN DÖKMEN HOCA!

Prof. Dr. Üstün Dökmen, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da bulunduğu salonda, “Herkesin din dersi 5. İyi de bu kadar ahlaksız, hırsız nereden çıktı' dedi.

30 Ocak 2015 Cuma 12:11
HELAL SANA ÜSTÜN DÖKMEN HOCA!

 Prof. Dr. Üstün Dökmen: Kolonları kesip galeri yapan da 5 aldı, ölen de... Din öğrenilen bir şeydir, ahlak keşfedilen bir şeydir. Din ve ahlak dersini koyarsan olmaz, onlar yine kolon keserler. Din ve ahlak bir arada olmaz. Bu sözler salonda bulunan eğitimciler tarafından alkışlandı.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nce düzenlenen “Geleceğin Öğretmeni” başlıklı sempozyum, dün Antalya’da başladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, özel okul velilerine teşvik müjdesi verdi. Avcı, “Bu yıl sadece devletten özele gidene değil, özel okulda okuyana da teşvik olacak. Önümüzdeki ders yılından itibaren teşvik başlayacak” dedi. Avcı, TEOG’la ilgili soruları ise “TEOG’da geçen yılki nakil sıkıntıları göz önüne alınarak takvim olabildiğince erkene çekilecek. Tercih sayısı 15’ten 25’e çıkarılacak ve tek liste olacak. Birincilik diye bir kategorimiz yok” diyerek yanıtladı. Avcı, sempozyumun açılış töreninde yaptığı konuşmada da eğitimde büyük değişimlerin yaşandığına dikkat çekerek şöyle devam etti: “Bu dönemde eğitim dünyası da tam bir yazboz tahtası. Eskiden kovboy filmlerinde salonda sık sık kavga çıkardı. Piyanist de bir köşede çalmaya devam ederdi. Bazı filmlerde piyanistin başucunda ‘Piyanist elinden geleni yapıyor. Lütfen ateş etmeyin’ yazardı. Böylesine bir topyekün altüst oluş, böylesine bir değişim ortamında Milli Eğitim Bakanlığımızın da bu değişime ayak uydurabilmek için aldığı kararlarla sık sık eğitimi yazboz tahtasına çevirmekle eleştirildiğimiz
için, yaptığımız işin ne olduğunu bir de böyle anlatmaya çalışıyorum.” Bu yıl devlet teşviğinden yararlanacak 167 bin öğrenci için özel okullara 535 milyon TL ödeneceğini anlatan Avcı, “Kasımda ilk taksitimiz 187 milyonu ‘trink’ diye ödedik. Şubatta ikincisini ödeyeceğiz” diye konuştu.

 

Özel okullar sınav hakkı istedi

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Eş Başkanı Cem Gülan, özel okulların öğrencilerini seçmek için sınav yapma, farklı program uygulama, burs verme, ücret
belirleme gibi konularda devletten izin almamaları gerektiğini söyledi. Gülan, çocukluğunda ögretmenliğin saygın bir meslek olduğuna dikkat çekerek “Ailelerimiz öğretmenlerden not isteyemezdi. Veliler de ‘Çocuğumun eğitimini engelliyor, engelliler okuldan gitsin’ diyemezdi” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.01.2015 12:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol