ENSAR'A ANAOKULU TAHSİSİ...

Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açılan anasınıfının Ensar Vakfı’na verildiği ve vakfın velilerden her ay 600 TL para aldığı ortaya çıktı.

01 Şubat 2018 Perşembe 01:28
  • Karaman’daki yurtlarında çocukların cinsel istismara uğramasıyla gündeme gelen ve AKP ile yakınlığı ile tanınan Ensar Vakfı'na şimdi de devlet okulu içindeki anasınıfı tahsis edildi.

    Sözcü gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk, bugünkü yazısında FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesiyle devlete devredilip Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülen bir okulun anasınıfı kısmının Karaman'daki tecavüz skandalıyla anılan Ensar Vakfı'na verildiğini ortaya çıkardı. Bunların üzerine bir de velilerden aylık 600 TL 'anaokulu parası' aldığını belirtti.

    Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili kısmı ise şöyle:

    Geçenlerde bir müfettişin gönderdiği nottan şunu öğrendim: Orta Anadolu'da bir ilimizde, FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle özel okul, devlete devredildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu okulu Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptı. Buraya kadar her şey tamam.

    Bir de bundan sonrasını müfettişin mektubundan okuyalım: “Ancak ne hikmetse bu kurumun içinde ve aynı binada bulunan anasınıfı kısmı ‘yararlı dernek' diye yapılan bir protokolle Ensar Vakfı'na verildi. Bilindiği üzere Türkiye'de özel öğretim kurumu açılması, kapatılması Özel Öğretim Kurumları Kanunu, yönetmeliği ve standartlar yönergesine göre yapılır. Bunlar hiç yapılmadı. Adı geçen mevzuat uyarınca devlet kurumu içinde özel öğretim kurumu açamazsınız.

    Zaten bu vakıf başvuru yapmış olsa bile hiçbir müfettiş açılış için rapor düzenleyemez. Şu an aktif faaliyetine devam eden bu vakıf devletin okulunun içinde kira, elektrik, doğalgaz gibi giderler için para vermediği gibi bir de velilerden aylık 600 TL anaokulu parası alıyor. Bu arada devletin resmi anaokulu da, 500 metre mesafede aylık 150 TL'ye hizmet veriyor.”

    O mektup şu cümlelerle bitiyor: “Şimdi sormak isterim size: Eğer denetim yetkimiz olsaydı hangi müfettiş buna izin verirdi? Şimdi bizden yetkilerin alınması ve pasifize edilme sebebimiz daha iyi anlaşılmıyor mu? Bizim meslek olarak tek beklentimiz her şeyin hak ve hukuk çerçevesinde yapılması.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Robson caroline 2018-02-01 01:56:32

Merhaba, günümüzde böbrek bağışçısı olmaya hazır olduğunuzu biliyorsanız (tüm seyahat masraflarıyla birlikte 450.000 dolarlık ödeme) acilen böbrek bağışçısıyla sadece 19 kişiye ihtiyaç duyduğum için böbreğimi acilen hastanemize satarsınız.
sadece sağlıklı% 100 kişilere uygundur.
Doktorunuza talebinizi yazın: [email protected] derhal sizinle iletişime geçileceksiniz
Not: ameliyat için seyahat etmeye hazır olmalısınız ve yalnızca sağlıklı kişiler

Dr Robson.
[email protected]

Avatar
Susan james 2018-04-14 22:24:55

Her türlü krediyi indirgenmiş faiz oranı ile sunuyoruz.% 3 Bu e-postayı derhal yanıtlayın: [email protected]

selamlar